5 moduri în care un implant dentar îți poate îmbunătăți calitatea vieții

BUCURESTI - 14 iulie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Un implant dentar este un dinte de înlocuire montat pe osul maxilarului cu o rădăcină metalică. Acest dinte artificial poate fi folosit pentru a umple golul cauzat de un dinte lipsă. Este cea mai populară opțiune de înlocuire a dinților pierduți sau eliminați din cauza traumatismelor, cavităților sau a infecțiilor. Iată cinci moduri în care un implant dentar îți poate îmbunătăți calitatea vieții.

Implantul dentar îmbunătățește funcția de restaurare

Prin umplerea golului din modelul mușcăturii, un implant dentar va îmbunătăți în mod eficient atât funcțiile, cât și aspectul dinților, maxilarelor și feței. Sarcini precum mestecarea, vorbirea și zâmbetul vor putea fi realizate mai ușor și mai confortabil, ceea ce poate ajuta la creșterea calității vieții. Cu un implant dentar, nu va trebui să îți faci griji cu privire la mestecarea alimentelor pe o parte sau la evitarea alimentelor greu de mestecat.

Implantul dentar menține sănătatea orală 

Golurile cauzate de lipsa dinților sunt mult mai susceptibile la infecție. Un implant dentar acționează ca o protecție împotriva bacteriilor, protejând zona vulnerabilă din gingii de infecție. Nu numai că un implant dentar ajută la protejarea zonei de bacterii, dar va îmbunătăți și funcțiile aparatului dento-maxilar: masticația, respirația, deglutiția.

Acest lucru îți va permite să te bucuri de mai multe tipuri de alimente și să savurezi fiecare masă așa cum trebuie. Șansa la o alimentație sănătoasă va avea un impact pozitiv asupra sănătății generale.

Implantul dentar îmbunătățește încrederea în sine

Mulți dintre cei care au unul sau mai mulți dinți lipsă, devin conștienți de zâmbetul lor, așa că evită să și-l arate în public. Acest stres și stima de sine scăzută pot avea un impact negativ asupra sănătății fizice și mentale. 

Prin înlocuirea dintelui lipsă cu un implant dentar, îți poți reda zâmbetul la forma sa optimă, oferindu-ți mai multă încredere pentru a-ți arăta dinții. Acest lucru îți poate dezvolta încrederea în sine, făcându-ți viața de zi cu zi mai confortabilă și mai plăcută.

Implantul dentar este confortabil 

Protezele, punțile dentare și alte alternative la implanturile dentare sunt la fel de eficiente, dar rareori sunt la fel de confortabile. Deoarece fiecare implant dentar trebuie să fie adaptat maxilarului și modelului pacientului de mușcătură, acesta este proiectat pentru confort și eficiență optime. În timp ce mulți pacienți se lamentează că protezele lor se lovesc, se ciobesc și se freacă de gingii, implanturile dentare sunt construite pentru un confort pe termen lung.

Implantul dentar durează mai mult 

Nu numai că sunt mai confortabile decât alte alternative dentare, dar implanturile dentare durează și mult mai mult. Protezele tradiționale și punțile dentare trebuie reparate sau înlocuite la fiecare cinci până la 10 ani, în timp ce implanturile dentare pot dura o viață dacă sunt întreținute corespunzător. Nu numai că acest lucru îți poate economisi o avere în facturile dentare pe parcursul vieții, dar te poate salva și de la o serie de întâlniri și proceduri stomatologice pentru repararea și înlocuirea dispozitivelor alternative.

Ai nevoie de un implant dentar? Pentru cei care se luptă zilnic cu disconfortul dentar, un implant dentar poate fi soluția pentru dinții cariați sau lipsă.