5 sfaturi utile pentru a face schimbatul scutecelor mai usor

BUCURESTI - 21 mai 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Schimbatul scutecelor poate fi o adevărată provocare – mișcările în diferite forme și combinații cu mâinile și picioarele, bățâitul din picioare sau din corpul lor mic sunt doar câteva dintre ”obstacolele” cu care te poți confrunta în timp ce îl cureți și îl schimbi cu un nou scutec pe cel mic.

Vlafi.ro îți prezentă 5 sfaturi utile pe care le poți folosi pentru a ușura această sarcină.

Păstrează întotdeauna un scutec sau două de rezervă

Pentru a preveni situațiile de urgență este esențial să te pregătești pentru orice eveniment neplăcut care poate apărea. Păstrează un scutec suplimentar și un pachet de servețele umede în mai multe locuri precum în: torpedoul mașinii, geanta de umăr, în cărucior, așa că nu va mai fi nevoie să te bazezi întotdeauna pe geanta pregătită pentru bebe. 

Dacă ai un kit de urgență în care ai inclus și pungi de plastic de unică folosiță, atunci vei putea depozita în acestea și hainele umede și murdare ale bebelușului. De asemenea, poți adauga și câteva prosoape de hârtie cu ajutorul cărora, la nevoie poți improviza un pad absorbant.

Distrage-i atenția bebelușului!

Odată ce copilul tău ajunge în faza de mobilitate, distragerea atenției acestuia prin menținerea unei ținte constante te va ajuta să câștigi jumătate din bătălie. 

Dacă ai un animal de pluș sau orice obiect de jucărie care scoate zgomote sau cântă, îl poți folosi drept ”momeală” pentru a-l ține ocupat și concentrat pe cel mic, astfel vei putea să îi schimbi scutecul fără probleme. Îi poți pune chiar și o melodie de pe telefon – orice pentru a face schimbarea scutecului mai ușoară.

Schimbarea peisajului :) 

Odată ce bebelușul tău a început să meargă, nu există nici un motiv să îi schimbi scutecul în continuare pe măsuța dedicată acestui proces. În schimb poți improviza locații cheie în jurul casei tale. 

Păstrează un pad absorbant, o cutie de servețele umede și câteva scutece într-un sertar din bucătărie sau într-o cutie în bibliotecă pentru a crea o stație mobilă de schimbat, pe care să o poți seta în orice loc, în câteva secunde. În cazul în care bebelușul tău a început să asocieze schimbarea scutecului cu momentul în care este luat de la alte activități distractive, atunci schimbarea peisajului pentru această procedură va avea un rezultat pozitiv, de reușită.  

Implică-l pe cel mic în procesul de schimbare al scutecului 

Schimbarea scutecelor poate fi una dintre primele lupte pentru control din perioada maternității. În loc să lași acest proces simplu să se transforme într-un eveniment epic, oferă-i copilului ceva de făcut, ceva ce îl va face să se simtă implicat. 

Lasă-l să te ajute cu șervețelele din cutie, să ți le înmâne atunci când îi ceri sau compune un cântecel pe care să îl asocieze cu acest moment. Orice lucru care transformă procesul de schimbare a scutecului într-o distracție te va ajuta să faci asta mai rapid și să vă bucurați împreună de acest moment!

Apelează la alte persoane care te pot ajuta

Dacă niciun sfat de mai sus nu te va ajuta, atunci este posibil să ai nevoie de ”forțe suplimentare speciale”, fie că este vorba de partenerul tău sau de sora cea mare. Cere ajutorul unei persoane în care ai mare încredere să te ajute cu distragerea atenției celui mic, să îl gâdile, să îl pupe, să-i facă fețe caraghioase. 

Chiar mai bine de atât, lasă pe altcineva să-i schimbe scutecul. O pauză de la rutina obișnuită poate fi exact de ceea ce are nevoie toată lumea.

Schimbarea scutecelor este o sarcină imprevizibilă care vine la pachet cu rolul de părinte – și nu există nici o portiță scăpare de la aceasta. Dar nu trebuie să fie o luptă continuă.

Încercă aceste sfaturi simple și amintește-ți întotdeauna că această etapă din viața de părinte este scurtă, așa că încearcă să te bucuri de scutece murdare și tot ce vine la pachet cu acest rol.

Ca mămică, este foarte dificil să-ți împarți timpul între serviciu, cumpărături și copilul tău. Lasă-ne pe noi - www.vlafi.ro - să ne ocupăm de o parte din cumpărături iar tu oferă-i micuțului tău toată atenția!