Accesorii pentru cabinete dentare

BUCURESTI - 14 octombrie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Distribuitor de produse dedicate cabinetelor stomatologice, Dent Factory este în primul rând un partener de încredere pentru toți practicienții în domeniu.

Instrumente rotative necesare unui cabinet dentar

Instrumentele rotative alcătuiesc acele instrumente care permit mișcări de rotație la viteze diferite, pentru a muta o freză dentară plasată la capătul său. Acestea trebuie conectate la furtunurile altor echipamente dentare pentru anumite tipuri de operații, pentru care există diferite cuplaje în funcție de tipul de conexiune.

Turbina dentară este un instrument rotativ condus de compresia aerului direct prin furtunul unității dentare printr-un cuplaj. Dintre toate echipamentele rotative, turbina are cea mai mare viteză și se recomandă pentru lucrări care necesită o rezistență mai mare la tratament, de exemplu, pentru a îndepărta țesuturile dure din care sunt alcătuiți dinții, cum ar fi smalțul sau cementul de la nivelul rădăcinii. 

Micromotoarele sunt utilizate pentru tratamentul țesuturilor dentare semidure. Micromotorul este conectat la furtunul echipamentului dentar cu un sistem de conectare variabil. Vitezele de lucru diferite sunt, de asemenea, variabile, în timp ce două instrumente diferite pot fi amplasate pe micromotor: piese de mână drepte și contraunghi.

Piesele contraunghi sunt folosite pentru lucrări realizate în interiorul cavității bucale pentru a îndepărta cariile dentare, pentru a pregăti dinții pentru coroane dentare, pentru a îndepărta umpluturile, precum și pentru finisarea și lustruirea suprafețelor dentare și de restaurare. Sunt instrumente de viteză mică.

Unituri dentare 

Achiziționarea unui scaun dentar pentru o clinică poate include, pur și simplu, doar scaunul sau poate forma de fapt o întreagă soluție de unituri dentare, incluzând și echipamentul obișnuit al pieselor de mână (micromotor, piesa de mână contraunghi, turbină, ultrasunete etc.) împreună cu alte elemente de bază, cum ar fi panouri de control, autoclavabile, distilatoare de apă, etc.

Consumabile dentare

La Dent Factory puteți găsi mai multe echipamente dentare pe care veți dori să le aveți la dispoziție pentru a satisface fiecare dintre nevoile zilnice ale clinicii, acestea includ:

- compozite dentare

- mănuși din latex

- șervețele dezinfectante

- freze dentare

- suturi dentare

- instrumente restuarare coronară, protetică, chirurgie și implantologie, endodonție, profilaxie, ortodonție