Acidul hialuronic in ingrijirea pielii: Ce este si pentru ce se utilizeaza?

BUCURESTI - 18 februarie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Studiile au constatat că potrivirea unui regim bun de îngrijire a pielii cu un stil de viață sănătos este cel mai bun mod de a încetini semnele îmbătrânirii.

Tratamente riduri cu acid hialuronic

Tratamente riduri cu acid hialuronic

Ce este acidul hialuronic?

Acidul hialuronic numit și Hyaluronan, este o moleculă-gigant de zahăr, care poate transporta o ”găleată” plină de apă, hidratând pielea și făcând-o mai fină și mai suplă. Corpul nostru conține deja mult acid hialuronic în țesuturile sale, în ochi și articulații, și mai important în cazul nostru, în piele. Dar, pe măsură ce îmbătrânim, pielea începe să-și piardă din elasticitate, se fragilizează și astfel apar diferitele probleme ale pielii. Aici, la clinica chirurgie estetica Be Perfect by Dr. Bortolini, nu suntem numai experți în folosirea ingredientelor active de anti-îmbătrânire, ci și în prevenirea îmbătrânirii (este întotdeauna mai bine să previi decât să corectezi). De aceea recomandăm hidratarea și protejarea pielii cu cel mai eficient tratament facial pe bază de acid hialuronic. O piele bine hidratată este mai puternică împotriva stresului cotidian, infecțiilor și, bineînțeles, ne întinerește!

Beneficiile acidului hialuronic

Un ingredient bun pentru pielea sensibilă și predispusă la acnee! Acidul hialuronic este benefic pentru pielea sensibilă și reactivă, care prezintă roșeață. Cea mai delicată protecție pentru aceste particule (pete) iritate, roșiatice de pe piele, o oferă loțiunile și cremele pe bază de acid hialuronic. Hidratarea în combinație cu acidul hialuronic împrospătează pielea și ajută mecanismul natural de vindecare al corpului.

Dar cum funcționează acidul hialuronic pe pielea predispusă la acnee?

De fapt, acesta este ideal pentru persoanele care suferă de acnee, deoarece asigură hidratarea ne-uleioasă a pielii, desface porii și ajută la restabilirea echilibrului de hidratare a sebumului.

Face echipă bună cu antioxidanți precum vitamina C

Folosit împreună cu vitamina C, acidul hialuronic stimulează tonifierea pielii și o face mai tânără, mai strălucitoare. După un tratament facial pe bază de acid hialuronic în cadrul clinicii beperfect.ro, pielea mătăsoasă și frumoasă nu va mai fi doar un vis!

Cum funcționează acidul hialuronic?

Acum, hai să trecem prin conceptul de bază al îmbătrânirii pielii și cum ajută acidul hialuronic. Pielea, odată cu trecerea anilor, își pierde din elasticitate, se deshidratează și se usucă, caracteristici care conduc la aspectul tenului îmbătrânit. Intern, pierzând molecule importante cum ar fi colagenul (o proteină necesară pentru structura pielii) și fiind afectată de radicalii liberi care descompun colagenul și elastina, aceasta grăbește procesul de îmbătrânire. Extern, pielea este expusă stresului cotidian și începe să-și piardă umiditatea, care susține primul scut de protecție, se usucă, se lasă și apar ridurile. Acidul hialuronic este un rezervor de umiditate. Acesta asigură hidratarea pielii și protejează straturile externe. De asemenea, are proprietăți antioxidante împotriva radicalilor liberi. Îmbunătățește sinteza colagenului prin asigurarea unei ”plase de susținere” ferme în jurul celulei pielii, livrând umezeala necesară celulelor pielii pentru a efectua sinteza.

Sunt persoane care se întreabă cum reușește un ”acid” să ofere acest efect calmant pentru pielea sensibilă. Să nu uităm că acidul hialuronic nu este un acid puternic și este deja prezent în pielea noastră (într-adevăr, pielea noastră este și ea puțin acidă). Un alt lucru interesant despre acidul hialuronic este faptul că acesta trăiește numai până la 24 de ore în pielea noastră.

De-a lungul vieții noastre, tu când crezi că avem cea mai mare cantitate de acid hialuronic în piele?

Răspunsul este când suntem copii. Pielea copiilor conține cantitatea maximă de acid hialuronic și de aceea este atât de moale și delicată. Tratamentul facial pe bază de acid hialuronic în cadrul clinicii beperfect.ro este cea mai bună opțiune, mai ales dacă pielea ta este mai uscată sau dacă dorești doar o pielea mai fină și mai suplă.