Arati bine in timp ce te simti bine

BUCURESTI - 26 noiembrie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Rinoplastia sau chirurgia de remodelare a nasului este una dintre cele mai cunoscute cinci proceduri de chirurgie plastică din lume. Pentru pacienții care nu sunt mulțumiți de dimensiunea sau forma nasului lor, rinoplastia este o soluție cosmetică binevenită.

Deoarece nasul este cea mai importantă caracteristică facială, modificarea dimensiunii și / sau a formei sale poate avea un impact semnificativ asupra aspectului pacientului. Atunci când operația este realizată de un chirurg estetician calificat, rinoplastia poate îmbunătăți considerabil echilibrul caracteristicilor faciale, ajutând pacienții să își regăsească încrederea.


Rinoplastia este o intervenție chirurgicală plastică care modifică forma și dimensiunea nasului. În timp ce majoritatea acestor proceduri sunt efectuate din motive estetice, rinoplastia poate fi de asemenea o soluție pentru defectele structurale ale nasului care pot cauza probleme de respirație.

CANDIDATUL IDEAL PENTRU RINOPLASTIE întâmpină probleme precum: cocoașa nazală proeminentă, nas prea mare sau vârf nazal care necesită remodelare.

Cele două tehnici ale rinoplastiei:

Rinoplastia închisă (procedura de corectare a nasului se face intern): o tehnică operativă prin care se realizează incizii în interiorul nasului, prin nări.Rinoplastia deschisă (procedura de corectare a nasului se face extern ): o tehnică operativă prin intermediul căreia se realizează o incizie externă pentru a accesa interiorul nasului.

Diferența principală dintre cele două proceduri este aceea că o mică incizie este realizată în zona ce separă nările (columella) în timpul rinoplastiei deschise. 

Ce este rinoplastia?

Din cauza factorilor individuali, nu toată lumea va obține aceleași rezultate în procedura rinoplastiei. Scopul chirurgului tău este de a obține cele mai bune rezultate posibile pentru tine.

Se pot face modificări pentru creșterea sau micșorarea punții nazale, reducerea dimensiunii sau lățimii nasului, îngustarea nărilor, schimbarea unghiului dintre nas și buza superioară sau redimensionarea vârfului nasului.

Tehnicile chirurgicale folosite depind în primul rând de obiectivele pe care le stabilești cu chirurgul tău. În majoritatea cazurilor, toate inciziile vor fi realizate în interiorul nasului, astfel nefiind vizibile. Dacă baza nasului va fi îngustată sau nările reduse, mici bucăți de țesut vor fi îndepărtate de la baza nărilor. Inciziile sunt ascunse în cutele naturale unde nara se alătură obrazului.

Prin micile incizii descrise anterior, se lucrează pe cartilaj și os, deoarece ele formează cadrul nasului dumneavoastră. Uneori, poziția anumitor oase poate fi modificată ușor pentru a face nasul să pară mai îngust și mai mic. Dacă nasul trebuie să fie reconstruit în anumite zone, acest lucru se poate face folosind cartilajul nazal, sau chiar osul sau cartilajul dintr-o altă parte a corpului dumneavoastră, cum ar fi cartilajul urechii. Pielea și țesuturile moi apoi se rearanjează pe această nouă structură a nasului. 

Rezultate și simptome postoperatorii

În general, vânătăile din jurul ochilor și obrajilor sunt cel mai evidente în primele trei zile după operație. Majoritatea decolorațiilor vor dispărea într-o săptămână. Dacă dorești, la câteva zile după operație, poți reîncepe folosirea machiajul pentru a acoperi imperfecțiunile. Umflarea notabilă poate dura câteva săptămâni. Umflarea reziduală minoră, care afectează cel mai frecvent vârful nazal, poate continua mai multe luni, dar, în general, acest lucru nu ar trebui să fie evident pentru alții. 

La Clinica POGANY, OFERIM ÎNGRIJIRE ȘI SERVICII EXEMPLARE PENTRU O FRUMUSEȚE ETERNĂ!