Bebelusul la 4 luni: cum trebuie hranit si de cat somn are nevoie?

BUCURESTI - 18 iunie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Acum, cu bebelușul tău de 4 luni, poți avea o viață mai puțin agitată pe măsură ce reușești să stabilești anumite rutine zilnice. Cu toate acestea, prichindelul tău încă te poate ține în alertă continuă, și asta este ceva de așteptat! Acum și pentru următoarele câteva luni, cel mic este ocupat să-și perfecționeze noile abilități motorii dobândite și, în cele din urmă, să fie pe deplin capabil să apuce lucrurile din jurul său, să se rostogolească, și să reușească să stea singur în piciorușe. Însă, partea cea mai bună abia urmează: citește mai departe pentru a afla mai multe despre cum trebuie hrănit și de cât somn are nevoie în această perioadă de viață.

Cum trebuie hrănit bebelușul la 4 luni?

La vârsta de 4 luni, bebelușul tău, încă, își obține toate necesitățile nutriționale din laptele matern, formula cu lapte praf sau din hrănirea combinată a celor două. Cea mai bună modalitate de a ști când este timpul să îți hrănești bebelușul este să urmărești anumite semne. Aceste indicii includ atunci când bebelușul tău își linge buzele, își scoate limba afară, devine mofturos și neastâmpărat, sau își suge degetul. 

Ca îndrumare generală, bebelușul tău poate avea nevoie de aproximativ 100 până la 200 ml de lapte la fiecare 3 până la 5 ore. În plus, este recomandat să urmărești scutecele umede și murdare ale bebelușului, precum și frecvența scaunelor și consistența acestora pentru a te asigura că mănâncă suficient. De asemenea, medicul pediatru va verifica dacă bebelușul tău mănâncă suficient prin urmărirea dezvoltării sale.

Însă, momentan un lucru nu se va schimba: bebelușul tău va avea nevoie de o mulțime de scutece confortabile. Știm cât de dificil este să-ți împarți timpul între cumpărături și micuțul tău. Lasă-ne pe noi să facem cumpărăturile carucioare copii pentru tine! Intră pe https://www.vlafi.ro și bucură-te de o zi plină de chicoteli fericite! 

De cât somn are nevoie bebelușul la 4 luni?

În mod normal, un bebeluș la vârsta de 4 luni are nevoie de somn între 12 și 16 ore în fiecare zi. Aceasta poate însemna două reprize de somn în timpul zilei: dimineața și după-amiaza timp de 3 până la 4 ore fiecare; și o rundă mai lungă de somn pe timp de noapte.

Acum, că bebelușul tău este mai activ și mai vigilent în timpul zilei, să reușești să-l liniștești seara poate fi, cu siguranță, o provocare. Concentrează-te pe o rutină a orei de culcare eficientă; poți descoperi că o baie caldă, un masaj delicat, legănatul sau hrănirea poate fi exact de ceea ce are nevoie pentru a-l ajuta să adoarmă.