Beneficii ale tratamentului ortodontic

BUCURESTI - 21 februarie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Există foarte puțini oameni care au norocul să evite tratamentul ortodontic. Partea dificilă este să decizi care tip de tratament ortodontic este cel mai potrivit pentru tine și ce specialist trebuie să vezi pentru a efectua acest tratament. Vestea bună este că niciodată nu este prea târziu pentru îndreptarea dinților, atât timp cât aceștia sunt într-o stare bună de sănătate.

Mulți dintre adulții de astăzi nu au avut ocazia să beneficieze de un tratament ortodontic în copilărie. Acum își pot permite să ia propriile decizii. Unii se întreabă despre modalitatea in care aparatele dentare pot deplasa și îndrepta dinții sau dacă este potrivit acest tratament stomatologic la o vârstă mai înaintată.

În cele mai multe cazuri, adulții sunt pacienți ideali. Întrucât este propria decizie de a începe tratamentul (spre deosebire de copii și adolescenți, ai căror părinți decid), este mai probabil să aibă grija corespunzătoare utilizării unui aparat dentar și acest lucru ajută adesea medicul ortodont să își atingă obiectivele.

În prezent, cu tehnologiile în schimbare și noile inovații, există numeroase tipuri de aparate ortodontice.

Aparatele dentare tradiționale

Aparatele dentare tradiționale sunt încă o opțiune foarte cerută de către pacienți, fiind disponibile în mai multe versiuni: aparat dentar ceramic, metalic și safir. 

Aparatele metalice sunt fabricate dintr-un oțel inoxidabil de înaltă calitate, brackeții fiind mai mici, mid-size și realizați diferit decât în trecut. Ei se aplică pe fiecare dinte în parte și conțin informație pe care o transmit prin intermediul arcului metalic, ce trece prin ei. Acest sistem de legătură aplică presiune pe dinți pentru a-i deplasa în poziția dorită.

Aparatele dentare din ceramică funcționează în același mod ca cele metalice, însă brackeții sunt realizați dintr-un material ceramic care imită culoarea dintelui și este mai puțin vizibil. Acest aparat dentar este o alegere populară printre pacienții care sunt preocupați de estetica dinților lor in timpul tratamentului ortodontic. 

Aparatele dentare safir sunt cea mai scumpă alternativă tradițională, însă prezintă câteva beneficii semnificative. Brackeții sunt transparenți, ușor de purtat, nu se colorează, fiind totodată discreți și eleganți. Aceștia se lipesc de dinți și preiau culoarea lor, oferind un sistem de mascare excelent.

Aparatele dentare linguale

Aparatele dentare linguale sunt similare cu cele metalice tradiționale, dar sunt aplicate pe suprafața interioară a dinților, făcându-le deloc vizibile. Aceste aparate dentare sunt special concepute și personalizate dinților pacientului și vin cu o serie de sârme realizate la comandă. 

Invisalign

Invisalign este un tratament ortodontic relativ nou care a fost conceput pentru a acționa în același mod ca aparatele dentare obișnuite și a obține rezultate similare cu cele obținute prin metoda tradițională. 

Acest tratament implică o serie de gutiere transparente făcute la comandă, care trebuie purtate mai mult de 20 de ore pe zi, însă care pot fi îndepărtate pentru a mânca, bea și pentru a fi curățate. De fiecare dată când trebuie schimbate gutierele (în medie la fiecare 2 săptămâni), dinții se deplasează puțin mai mult prin aplicarea presiunii lente. Invisalign este foarte popular în rândul adulților și este disponibil și pentru adolescenți.

Alte beneficii ale tratamentului ortodontic

Tratamentul ortodontic nu este doar pentru îmbunătățiri cosmetice. Dinții poziționați corect sunt mai ușor de curățat, astfel putând fi posibilă realizarea unei igiene orale corespunzătoare; dinții strâmbi se pot caria mai des din cauza eforturilor mai mari de curățare. Există, de asemenea, cazuri în care dinții trebuie să fie aliniați înainte de a putea fi efectuate lucrări dentare de restaurare sau cosmetice.

Ești în căutarea unor medici profesioniști, care să pună pe primul loc sănătatea dentară a pacientului? Programează-te acum la Clinica Stomatologică Premium Velvet Dental București la numerele de telefon: 0728 326 438 sau 0722 453 012!