Blefaroplastia, procedura de întinerire a ochilor

BUCURESTI - 13 iulie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Ochii se măresc pentru a comunica încântarea, se îngustă pentru a exprima suspiciunea și transmit tristețe cu un potop de lacrimi. Cu toate acestea, aceste activități emoționale au efecte de îmbătrânire asupra feței noastre.

Pe măsură ce îmbătrânim:

- grăsimea în exces alunecă spre straturile superioare ale pleoapelor, făcând ochii să pară scufundați;

- pleoapele inferioare își pierd tonusul, dezvoltând pungi de grăsime sub ochi;

- mușchii slăbiți din zona ochilor cauzează căderea pleoapelor superioare și obscurizarea vederii;

- ridurile de la coada ochilor se formează.

În curând, ochii tăi odată expresivi par să spună doar „sunt obosit/ă”, „sunt îngrijorat/ă” și „sunt bătrân/ă”, chiar dacă nu ești. Din fericire, în 2021, medicii specializați în chirurgie estetică au remedii care îți pot întineri ochii și îți pot aduce tinerețea înapoi pe față. 

Procedura de întinerire a ochilor - blefaroplastia superioară

Blefaroplastia este o operație de îndepărtare a excesului de piele și grăsime de pe pleoape și de întărire a pielii și a țesuturilor moi din jurul ochilor. În blefaroplastia superioară, obiectivul este de a îndepărta excesul de piele de la nivelul pleopelor superioare pentru a obține un aspect întinerit al ochilor. În același timp, surplusul de grăsime, pielea laxă și mușchii slăbiți pot fi, de asemenea, abordate de către medicul chirurg. Tehnica pe care medicul o va alege va depinde de obiectivele și structura feței pacientului. 

Blefaroplastia superioară nu abordează problemele legate de îmbătrânirea feței, cum ar fi riduri de la coada ochilor (laba găștii), calitatea pielii sau cearcăne. Aceste probleme sunt mai bine abordate cu tratamente minim invazive, inclusiv injecții antirid, cu toxina botulinică și produse topice de îngrijire a pielii.

Procedura de întinerire a ochilor - blefaroplastia inferioară

Blefaroplastia inferioară este o intervenție chirurgicală mai puțin complexă decât cea superioară, dar nu mai puțin transformatoare. Este un mod eficient de a:

- rezolva problema pungilor de grăsime de sub ochi;

- elimina cearcănele;

- reduce umflăturile de sub ochi;

- tonifia mușchii ochilor.

La fel ca în cazul blefaroplastiei superioare, există o varietate de tehnici chirurgicale pe care un medic chirurg le-ar putea alege în funcție de obiectivele și anatomia pacientului. În general, se face o incizie exterioară, cu 1 – 2 mm mai jos de gene (marginea liberă a pleoapei inferioare), însă dacă trebuie eliminat doar excesul de grăsime, se poate utiliza o incizie transconjunctivală (pe partea internă a pleoapei, incizia fiind în acest caz invizibilă). Excesul de grăsime și piele sunt îndepărtate pentru a crea un aspect neted, întinerit.

Procedura de întinerire a ochilor - o abordare combinată

Pentru mulți pacienți, intervențiile estetice de la nivelul pleoapelor pot duce la o întinerire și mai pronunțată a feței. Blefaroplastia superioară și cea inferioară se pot face în același timp, majoritatea medicilor chirurgi lucrând mai întâi pe pleoapele superioare și apoi pe cele inferioare. În plus, în același timp cu aceste proceduri chirurgicale, medicul chirurg poate efectua, de asemenea:

- Lifting de sprâncene cu fire de suspensie care contribuie la obținerea unei rejuvenări estetice a regiunii perioculare.

- Lifting facial care ridică și întinerește întreaga față.

- Proceduri injectabile cu toxina botulinică pentru ștergerea ridurilor de la nivelul etajului superior al feței.