Boala parodontala

BUCURESTI - 23 iulie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Un număr mare de oameni experimentează umflarea și sângerarea gingiilor, conform Academiei Americane de Parodontologie. Se estimează că peste 64 de milioane de oameni suferă de forme de afecțiune ale gingiilor, cu marea majoritară încă nediagnosticaţi. Aceasta este o problemă gravă, deoarece o boală parodontală, dacă este lăsată netratată, poate duce la complicații ulterioare.

Semne ale bolii parodontale

Gingiile sănătoase au aspect roz pal. Dacă suferiți de boala parodontală, s-ar putea să aveți gingiile inflamate sau umflate. Gingiile capătă o culoare violet sau roșie din cauza inflamației.

Există o probabilitate mare să aveți boală parodontală dacă sângerați frecvent în timp ce vă spălați pe dinți. De asemenea, chiar dacă vă spălați pe dinți frecvent, vă preocupă persistența unei respirații urât mirositoare, aceasta fiind un alt semn al bolii parodontale. Etapa ulterioară a bolii este caracterizată de pierderea dinților și de dificultăți de masticație și vorbire din cauza durerii.

Cauzele problemelor parodontale

Placa dentară este cauza numărul 1 a bolilor gingivale. Există, de asemenea, alți factori care ar putea contribui la boala parodontală și includ:

Bolile umane

Bolile umane ar putea afecta starea gingiilor. Există boli precum cancerul și HIV, care interferează cu sistemul imunitar. Persoanele cu diabet sunt mai predispuse la boala gingiilor, deoarece diabetul afectează capacitatea organismului de a controla glicemia.

Schimbările hormonale

Modificările hormonale ar putea fi cauzate de sarcină, menstruație, menopauză și chiar pubertate.

Tratamentele medicamentoase

Medicamentele pot afecta, de asemenea, sănătatea orală. Există câteva medicamente care pot interfera cu fluxul de salivă.

Stilul de viață

Există unele obiceiuri proaste precum fumatul, care ar putea duce și la boala gingiilor. Fumatul îngreunează repararea țesutului gingival. De asemenea, este important să avem grijă de igiena noastră orală pentru a reduce șansele de dezvoltare a bolii parondontale.

Simptomele bolii parodontale

Progresul bolii gingivale va fi nedureros la început. Chiar dacă simptomele vor fi subtile la început, vor exista câteva semne de avertizare care vor fi greu de ignorat. Unele dintre simptomele evidente includ:

- Sângerare după spălarea dinților

- Gingii sensibile, umflate sau roșii

- Gingii retraseRespirație urât mirositoare

- Dinți care se mișcă

Chiar dacă nu observați simptomele, puteți suferi în continuare de vreo boală a gingiilor și este important mergeți la controlul stomatologic periodic doar pentru a fi în siguranță. Doar un medic dentist poate identifica corect simptomele bolii parodontale.

Prevenirea bolilor gingivale la Clinica VelvetDental

Aproape toate cazurile de boală parodontală pot fi prevenite dacă placa bacteriană este controlată. Cel mai bun mod de a combate orice afecțiune a gingiilor este mergând la o igienizare dentară profesională la fiecare șase luni. Doar periajul făcut în mod corespunzător nu este suficient pentru a scăpa de toată placa acumulată de pe dinți. Nu trebuie să omiteți programările dentare periodice, astfel încât potențialele probleme să poată fi descoperite din timp. Pentru mai multe informații despre boala parodontală, puteți consulta www.velvetdental.ro.