Bonding dentar vs Fatete dentare

BUCURESTI - 14 ianuarie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Când vă doriți să schimbați forma, lungimea, lățimea, culoarea și aspectul general al dinților din față, medicul dentist vă poate prezenta două opțiuni pentru care puteți opta: fațetele dentare din porțelan și bondingul dentar. Ambele, când sunt realizate corespunzător, vă pot îmbunătăți aspectul dinților.

Aplicarea directă a unui compozit, cunoscută și sub denumirea de bonding dentar, este un proces prin care un material din compozit este lipit direct pe dinte pentru a ascunde mici imperfecțiuni, pentru a remedia fisuri mici și a închide spații mici dintre dinți. Această metodă poate fi folosită și pentru a realiza o plombă din compozit.

Fațetele din compozit pot fi realizate și lipite într-o singură vizită la stomatolog, putând fi create de medic, fără intervenția laboratorului. Totuși, nu sunt la fel de puternice ca alternativa lor. De asemenea, fațetele din compozit își pierd strălucirea după ceva vreme, necesitând mai des șlefuirea și întreținerea lor decât în cazul celor cu porțelan. Însă, acestea reprezintă o alternativă mai ieftină.

Fațetele din porțelan sunt realizate de un tehnician dentar în laborator după ce medicul stomatolog a luat mulajele necesare pentru a identifica exact forma dinților pacientului. Datorită tehnologiei avansate, este mult mai ușor pentru pacienți să se implice în obținerea zâmbetului dorit. În cele mai multe cazuri, fațetele pot fi realizate digital, la comandă, pentru ca pacienții să poată vizualiza rezultatele de dinainte ca lucrarea să fie finalizată.

Fațetele din porțelan reprezintă ”perfecțiunea esteticii” atunci când vine vorba de obținerea zâmbetelor frumoase. Acest lucru se datorează faptului că tehnicienii dentari folosesc în prezent o gamă variată de nuanțe și opacități pentru a crea ceea ce pot fi numite practic opere de artă.

Avantajul principal al fațetelor din porțelan față de bondingul dentar este acela că sunt mai puternice și mai flexibile, ceea ce le face mai puțin susceptibile la fracturare. De-a lungul timpului, am observat o înclinație tot mai mare în rândul pacienților de a-și încleșta și toci dinții în timpul somnului, o condiție pe care o atribuim unor stiluri de viață mai stresante. În această situație dată, este deosebit de relevantă durata de viață superioară a fațetelor din porțelan față de cea a bondingului dentar.

Fațetele din porțelan, în plus, nu se pătează, datorită texturii superioare a suprafeței. Acest lucru le face mai ușor de curățat și întreținut, ceea ce păstrează gingiile sănătoase, cu un aspect natural.

În schimb, bondingul dentar are trei avantaje principale față de fațete dentare:

- De obicei prețul este mai mic cu peste 50%

- În circumstanțe normale, modificarea formei dinților poate fi minimă sau chiar deloc necesară.

- Procedura poate fi realizată într-o singură vizită, în timp ce pentru fațetele dentare din porțelan poate fi nevoie de două sau trei vizite.

Însă, bondingul dentar are o durată de viață limitată, întrucât compozitul se poate păta și decolora sau poate ceda, indiferent cât de priceput a fost cel care l-a realizat.

Bondingul dentar realizat de mâini pricepute este o opțiune acceptabilă de tratament de scurtă durată, mai ales dacă este folosită ca precursor pentru fațetele dentare într-o etapă ulterioară. De asemenea, este adesea folosit pentru a masca imperfecțiunile temporar, în timp ce tratamentul ortodontic este încă în desfășurare.

Am recomandat, de asemenea, atât bondingul dentar, cât și fațetele din porțelan pentru un efect deosebit în cazul în care pacienții au avut probleme gastro-intestinale netratate. Nivelurile de aciditate crescute în cavitatea bucală pot provoca mari probleme dinților. Odată ce pacientul a fost tratat cu succes de către medicul său, structura dintelui pierdut va fi înlocuită în mod ideal cu porțelan.

Programeză-te acum la Clinica Stomatologică Velvet Dental București la numărul de telefon 0728326438 pentru a afla mai multe informatii despre tratamentele stomatologice disponibile!

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/top-on-web-srl/bonding-dentar-vs-fatete-dentare