Care sunt componenetele unui zambet ideal?

BUCURESTI - 27 august 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Dacă ai întreba oamenii din jurul tău ce elemente cred ei că alcătuiesc un zâmbet ideal, cei mai mulți ar răspunde - dinții albi și drepți. Cu siguranță, dinții drepți sunt importanți. Dar sunt mult mai multe componente care lucrează împreună pentru un zâmbet ideal.

Ca orice lucru care are legătură cu aspectul fizic, frumusețea este în ochiul privitorului. Ceea ce este atractiv pentru o persoană nu poate fi considerat atractiv pentru următoarea. Cu toate acestea, o mulțime de cercetări au fost finalizate de-a lungul mai multor ani pentru a descoperi toate aceste elemente care alcătuiesc un zâmbet ideal.

Medicii specialiști în ortodonție din cadrul Clinicii Stomatologice Velvet Dental București se folosesc de știință și artă atunci când proiectează un nou zâmbet al pacientului.

Dintii drepți, bine distanțați pentru un zâmbet strălucitor

Dintii drepți, uniform distanțați, fără niciun fel de spațiu reprezintă fundația unui zâmbet plăcut. Nu contează dacă gura ta este perfectă în orice alt mod, un dinte neplăcut poate strica aspectul zâmbetului tău.

Multor oameni nu le place aspectul dinților înghesuiți. Prin extinderea maxilarului sau prin extracțiile dentare, se poate crea mai mult spațiu pentru alinierea dinților afectați de suprapuneri. Unghiul dinților afectează, de asemenea, atractivitatea acestora.

Mușcătură corectă 

Modul în care se reunesc suprafețele de mestecat ale dinților este esențial, deoarece creează un impact semnificativ asupra dinților, maxilarelor, gingiilor și gâtului.

O mușcătură corectă este importantă pentru funcționarea și sănătatea corectă a gurii, dar și pentru estetică. Întâlnirea maxilarelor este vizibilă când vorbim sau râdem, așa că este important ca acestea să pară echilibrate. 

Dinți albi și strălucitori 

Dinții pătați sau îngălbeniți pot strica un zâmbet de altfel atrăgător. Pentru majoritatea oamenilor, dinții lor frontali superiori sunt cei mai deschiși la culoare și mai strălucitori, iar dinții laterali superiori sunt de o culoare similară, dar nu la fel de strălucitori.

Dinții canini au mai multă saturație de culoare decât primul și al doilea premolar, care sunt mai albi decât caninii. Dinții superiori și inferiori trebuie să aibă o culoare similară. 

Pentru cineva care dorește să opteze pentru albirea profesonală a dinților în cadrul Clinicii Stomatologice Velvet Dental București, ar trebui să vizeze o nuanță care să-i complimenteze culoarea părului și a pielii, în loc să încerce să obțină cea mai albă nuanță posibilă.

Simetrie și echilibru

La fel ca fața și corpul tău, colțurile și forma zâmbetului trebuie să fie echilibrate. Linia mediană a dinților frontali trebuie să fie în mijlocul feței, iar dinții trebuie să fie simetrici. Cu toate acestea, la unele persoane cu fețe asimetrice, o linie medie superioară care este plasată în fluxul general al asimetriei existente poate fi destul de plăcută. Linia de zâmbet a dinților superiori ar trebui, în general, să urmeze curba buzei inferioare.

Dinții centrali trebuie să aibă un raport echilibrat lățime/lungime. Marginea dinților de jos ar trebui să fie paralelă cu buza inferioară atunci când zâmbim.

Să nu uităm de gingii 

Nu doar dinții cu aspect minunat sunt importanți pentru un zâmbet ideal. Gingiile noastre acționează ca o ramă în jurul dinților. Ar trebui să le avem într-o culoare sănătoasă de roz pal, iar linia unde se întâlnesc gingia și dinții trebuie să fie netedă și uniformă.

Cu o experiență dovedită în domeniul medicinei dentare, ortodonții din cadrul Clinicii Stomatologice Velvet Dental București pot proiecta zâmbetul potrivit pentru fiecare dintre pacienții lor.