Cariile dentare la copii

BUCURESTI - 2 iulie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Cariile pot afecta copiii încă din momentul apariției primilor dințisori, fiind mult mai agresive decât cariile adulților. Dinții de lapte sunt mai sensibili și mai puțin rezistenți din cauza stratului de smalț mult mai subțire.

Caria dentară trebuie tratată la timp pentru a evita o serie de probleme și tulburări medicale în dezvoltarea copiilor. Caria nu numai că dăunează unui anumit dinte, dar poate provoca multe infecții orale, probleme de aliniere a dinților, tulburări de alimentație și probleme de ORL.

Ce este caria dentară?

Caria dentară apare în momentul în care smalțul și dentina se înmoaie sub acțiunea atacului acid și se produce o cavitate. Cavitățile sunt găuri în dinți care permit resturilor alimentare și microbilor să se fixeze și să agraveze sănătatea orală. Cavitățile apar ca niște urme negre pe dinți.

Caria dentară poate fi cauzată de consumul excesiv al produselor zaharoase, deficitul de fluor, somnul cu biberonul sau suzeta în gură și multe altele.

Din păcate, unii părinți acordă prea puțină atenție sănătății orale a copiilor, în special în perioada de sugar. De multe ori după hrănirea bebelușului, acestuia nu îi este aplicată o rutină orală corespunzătoare. 

Toate aceste obiceiuri pot provoca probleme serioase de sănătate dentară și orală. Asistența profesională și atenția corespunzătoare acordată sănătății orale sunt la fel de importante ca alte probleme medicale.

De ce cariile dentare sunt periculoase?

Copiii care au dezvoltat cavități în dinții lor primari pot avea probleme care le poate afecta dezvoltarea generală. Dinții deteriorați de carii permit dezvoltarea bacteriilor în cavitatea bucală. Multe probleme digestive sunt strâns legate de sănătatea orală. Deoarece cavitatea bucală este conectată la sistemul digestiv al corpului uman și tot ceea ce mâncăm sau bem ajunge direct în stomac, prin urmare bacteriile și germenii din gura unui bebeluș ajung să afecteze întregul proces.

Caria dentară poate provoca o senzație neplăcută de mici înțepături la nivelul gingiilor, chiar și o durere în maxilar. Durerea de dinți este severă în majoritatea cazurilor, ceea ce poate provoca la copii febră sau tulburări de alimentație.  Aceasta le-ar putea afecta papilele gustative, sau abilitatea de a vorbi sau mesteca pentru o perioadă mai lungă de timp.

Cariile dentare pot provoca, de asemenea, malocluzie dentară și alinierea greșită a dinților, care pot fi tratate doar prin aplicarea unui aparat dentar. Bebelușii pot începe chiar să experimenteze numeroase schimbări de dispoziție sau să evite alimentația oferită, restricționându-și consumul necesar de lichide sau hrană și alte astfel de obiceiuri.

Vino cu cel mic la dentistul de copii din cabinetul stomatologic Velvet Dental București, pentru a afla ce poți face pentru sănătatea dentară a copilului tău!

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/top-on-web-srl/cariile-dentare-la-copii