Cat timp port bustiera dupa implantul mamar?

BUCURESTI - 5 august 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Operația de mărire a sânilor implică inserarea implanturilor mamare realizate din silicon, sub țesutul sânului și, adesea, sub mușchiul pectoral.

De ce trebuie să port bustieră după operația de mărire a sânilor?

În primele două luni, după operația de mărire a sânilor, purtarea bustierei sau a unui sutien fără fire metalice servește ca dispozitiv extern care ajută la susținerea implantului în poziția în care a fost plasat, împiedicând deplasarea sau mișcarea sa în poziția greșită.

Acest lucru nu este absolut și, prin urmare, trebuie combinat cu o activitate redusă în primele săptămâni de după intervenția chirurgicală, adică se recomandă evitarea exercițiilor fizice intense și a ridicării de greutăți.

Bustiera poate ajuta, de asemenea, la obținerea unei compresiuni blânde și, prin urmare, poate ajuta la o recuperare mai lină, mai eficientă și la un proces de vindecare optim, pe măsură ce implanturile se așează în poziția finală și forma sânului se schimbă.

Cât timp trebuie să port bustiera?

Cu cât mai mult, cu atât mai bine: organismul produce o capsulă în jurul implantului și vindecarea rănilor și cicatrizarea se produc în primele șase până la opt săptămâni. Prin urmare, în aceste șase-opt săptămâni, în special, forțele anormale sau mișcarea pot muta implantul într-o poziție anormală.

Prin urmare, se recomandă purtarea bustierei pe o perioadă de 6 - 8 săptămâni, zi și noapte. Acest lucru trebuie combinat cu evitarea exercițiilor la nivelul părții superioare a corpului pentru a permite o mișcare cât mai mică a implantului în această perioadă de vindecare timpurie.

La Clinica Be Perfect București, sunt disponibile mai multe tipuri de implanturi de silicon pentru operația de mărire a sânilor: rotund Mentor, rotund Mentor Xtra cu extra proiecție, anatomic Mentor și Motiva.