Ce este fetrul si de ce a fost unul dintre cele mai populare materiale textile de peste 5000 de ani?

BUCURESTI - 12 februarie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Fetrul este o țesătură creată din fibre naturale. Cele mai multe țesături fabricate de om sunt în general țesute; cu toate acestea, fetrul diferă în acest sens. Deci, ce este fetrul mai exact? Fetrul este realizat din fibre comprimate și încâlcite, adesea presate împreună, folosind căldură, umiditate și multă presiune. Implică un volum mare de muncă, dar rezultatul este o țesătură densă formată din fibre interconectate, permanente.

material textil fetru bubac

material textil fetru bubac

Din ce este realizat fetrul?

Fetrul este, de obicei, compus din lână sau alte materii prime naturale, din care, în general, se realizează o țesătură moale, de cea mai înaltă calitate. Lâna se prelucrează foarte ușor, făcând-o ideală pentru această țesătură ”cârlionțată”. Cu toate acestea, adăugarea de fibre sintetice în amestec (cum ar fi poliesterul sau acrilicul) poate îmbunătăți produsul în funcție de utilizarea prevăzută a acestuia. Adăugarea unui procent de fibre sintetice poate crește rezistența anumitor proiecte creative sau pentru uz industrial și poate, de asemenea, să-i crească flexibilitatea. O fibră obișnuită, uneori adăugată la lână, este vâscoza, care elimină accentul sârmos pe care lâna pură o poate avea adesea pe piele. În concluzie, un amestec sintetic este cel mai bun în ambele lumi!

Fetrul și originea sa

Fetrul din lână este unul dintre cele mai vechi materiale textile cunoscute. Locația originii sale este dezbătută, multe culturi având propriile legende de origine pentru procesul țesăturii. Cu toate acestea, se crede că fetrul a fost creat acum mai bine de 5000 de ani în Asia. Metoda este încă practicată de popoarele nomade asiatice pentru a crea corturi, covoare și haine, inclusiv yurturi tradiționale și suveniruri pentru turiști, cum ar fi încălțămintea decorativă. De-a lungul timpului, fibrele din lână au devenit interconectate și legate datorită umidității, căldurii și presiunii.

Pentru ce se utilizează fetrul?

Deci, pentru ce se se utilizează fetrul? Fetrul oferă o gamă largă de utilizări, în funcție de întrebuințare și de calitatea lânii. Lâna are texturi diferite, variind de la mătăsos la aspru, ceea ce în cele din urmă influențează fetrul pe care îl prelucrezi cu ea. Fetrul are texturi și calități incredibil de unice și poate fi fabricat dintr-o gamă largă de materiale, făcându-l perfect pentru meșteșuguri. În plus, amestecurile din lână sunt ușoare și respirabile, dar în același timp călduroase în timpul lunilor de iarnă, făcându-le perfecte pentru tricotaje. Fetrul din lâna pură este un izolator natural și foarte rezistent la uzură și la rupere, fiind capabil să absoarbă umezeala. Acest lucru înseamnă că poate fi folosit pentru mobilier de casă, precum și obiecte decorative, haine sau jucării.

Avantaje:

- Durabil

- Călduros, dar ușor

- Nu se rupe

- Ușor de tăiat și de lucrat cu el

- Disponibil în gamă largă de culori și grosimi

- Cel mai bun raport calitate-preț pe https://www. pufet.ro  

- Versatil

După ce ai explorat întrebarea "Ce este fetrul?", descoperă gama largă de fetru din lână și alte materiale textile disponibile pe www.pufet.ro!

Taguri: pufet.ro