Ce este un tratament de canal si de ce este important?

BUCURESTI - 5 iunie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Când o infecție atinge țesutul dintelui, pulpa poate provoca probleme dentare semnificative dacă nu este tratată. De asemenea, cunoscut sub numele de terapie endodontică, tratamentul de canal reprezintă calea de a repara un dinte infectat, deteriorat sau grav cariat. Tratamentul de canal îndepărtează infecția bacteriană de la nivelul rădăcinii dintelui și al camerei pulpare și, în cele din urmă, salvează dintele.

Care sunt avantajele unui tratament de canal?

Tratamentul canalului radicular este mai puțin dureros decât o extracție dentară - situație în care păstrarea dintelului nu mai este o soluție pentru sănătatea pacientului - și, în plus, mulți pacienți descriu procesul ca fiind fără durere. Care sunt beneficiile unui tratament de canal și de ce salvarea dintelui este mai importantă decât o extracție? Află mai departe. 

Medicina modernă propune tehnici și echipamente - miscroscopul în endodonție - care transformă tratamentul de canal într-o opțiune mai puțin dureroasă decât extracția unui dinte.Tratamentul sub microscop aduce mult mai multă siguranță pe termen lung canalului radicular. Coroanele montate după vindecarea dintelui, arată și funcționează ca dinții naturali.

În urma tratamentului, este posibil să existe o anumită sensibilitate asupra dintelului tratat. 

Se recomandă evitarea mestecatului de partea cu dintele tratat, până la efectuarea restaurării coronare. Însă, poți mânca sau bea după dispariţia anesteziei. Astfel vei reuși să eviți muşcarea obrazului sau a limbii. De asemenea, este importantă reluarea igieniei orale cu periaj normal, aţă dentară şi apă de gură.

Când trebuie să suni medicul dentistul?

Amânarea tratamentului de canal poate duce la mai multe probleme dentare, în special în cazul unei infecții severe sau a unui abces. Dacă te doare un dinte și ai o sensibilitate mai ridicată la acesta, contactează medicul dentist cât mai curând posibil pentru a fi examinat. 

Simptome:

Sensibilitate prelungită sau crescută la căldură, rece sau presiune.Decolorarea dintelui.Un gust respingător în gură, chiar și după periajul dinților.Umflarea sau inflamarea ganglionilor limfatici poate indica o infecție în gură.Accidentarea la nivelul gurii și al maxilarului poate duce la un dinte crăpat.

Însă, sunt situații în care nu există simptome care să indice o infecție. Totuși, vizita regulată la medicul dentist este foarte importantă pentru a surprinde semne de infecție la examinare. 

Dacă durerea de dinți este insuportabilă și persistă, indiferent de acțiunile pe care le faci pentru a combate această sensibilitate dentară, programează-te la clinica stomatologică Velvet Dental pentru o evaluare. Medicul dentist poate determina cauza sensibilității dentare și îți poate recomanda cea mai bună soluție pentru sănătatea ta dentară.