Ce inseamna stomatologia restaurativa?

BUCURESTI - 2 septembrie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate
Stomatologia restaurativă presupune diagnosticul și managementul mediului oral pentru reabilitarea sănătății, funcției și esteticii. Astfel, stomatologia reparatorie include diferite domenii din medicina dentară - inclusiv stomatologie generală, stomatologie cosmetică, prevenirea, controlul și tratarea bolilor gingivale și parodontale, endodonție și chirurgie orală.Sănătatea dinților, al structurilor de susținere și țesuturilor moi ale gurii sunt fundamentale pentru procesul de restaurare. În primul rând, trebuie tratate afecțiuni precum boala gingiilor, cariile și abcesul dentar.

Tratamente efectuate în stomatologia restaurativă 

Umpluturile permanente sunt folosite în tratamentul cavității carioase sau în metoda de restaurare a unui dinte rupt sau distrus. Sunt utilizate multe tipuri diferite de materiale de umplere - inclusiv amalgam, rășină compozită, ceramică și, mai rar, aur.

Medicii dentiști din cadrul clinicii stomatologice Soladent București își informează pacienții despre materialele disponibile pentru un astfel de tratament, recomandându-le cea mai potrivită soluție într-o abordare individuală a nevoile fiecăruia dintre ei. Funcția de restaurare este următoarea etapă a planului de tratament stomatologic restaurator.

Pentru a proteja un dinte fragil cu obturații voluminoase de compozit sau pentru a restaura un dinte deja rupt sau unul care a fost grav deteriorat, poate fi necesară o coroană dentară. O coroană dentară ajută la refacerea dintelui din punct de vedere estetic și funcțional.

Puntea dentară reprezinta o proteză fixă care restabilește aspectul și funcționalitatea arcadelor dentare atunci când lipsa unui singur dinte sau a mai multora poate determina afectarea fizionomiei și probleme masticatorii. O altă alternativă de înlocuire a dinților pierduți este implantul dentar, un dispozitiv 100% biocompatibil cu organismul uman, sub forma unui șurub din titan, care se inserează în locul unui dinte extras, suplinind cu succes rolul rădăcinii dintelui natural. 

Stomatologia restaurativă constituie stomatologia estetică

În cele din urmă, stomatologia restaurativă abordează orice problemă estetică.  Aceasta oferă un management interactiv al mediului oral, coordonat de medicul stomatolog. Însă, odată ce planul de tratament este finalizat, este important ca fiecare pacient să-și mențină controalele dentare periodice la fiecare 6 luni.

Clinica stomatologică Soladent îți stă la dispoziție cu o echipă de medici excelent pregătiți și specializați în întreg domeniul afecțiunilor stomatologice. Alege să ai grijă de sănătatea ta orală și programează-te acum pentru o consultație stomatologică.