Ce poate rezolva Rinoplastia?

BUCURESTI - 19 februarie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Mărimea și forma nasului intră adesea în discuție atunci când cineva analizează posibilitatea de a apela la operația de rinoplastie. Însă, există și alte afecțiuni ale nasului care îi determină pe pacienți să ia în considerare această opțiune chirurgicală.

Dacă aveți în vedere rinoplastia, poate doriți să cunoașteți afecțiunile principale ale nasului care pot fi adesea remediate cu ajutorul acestui tip de procedură.

În acest articol, acoperim cele mai frecvente cazuri care determină pacienții să exploreze opțiunile chirurgicale pentru remodelarea, redimensionarea sau repoziționarea anumitor structure ale nasului.

MOTIVE PENTRU CARE PACIENȚII OPTEAZĂ PENTRU PROCEDURA DE RINOPLASTIE

Rinoplastia (chirurgia de remodelare a nasului) rămâne una dintre cele mai populare proceduri cosmetice atât pentru femei, cât și pentru bărbați. În timp ce unii optează pentru această procedură din motive pur estetice, rinoplastia poate ajuta și la corectarea problemelor medicale comune.

- Operația de rinoplastie poate corecta problemele medicale precum:

- Traume la nivelul punții nasului sau a structurilor nazale interne

- Hipertrofie cornete nazale

- Nas spart sau strâmb, care afectează respirația

- Sindromul de apnee în somn

- Deviația de sept  

Rinoplastia este dorită în mod obișnuit pentru a îmbunătăți aspectul facial general prin redimensionarea lungimii nasului, a formei vârfului, a poziției nasului sau a înălțimii punții nazale. Deoarece nasul este o caracteristică atât de importantă a feței, fiind situat în centru, corectarea nasului prin intermediul chirurgiei poate avea adesea un impact semnificativ asupra echilibrului și armoniei faciale.

Chirurgia nasului - fie din motive estetice, fie din motive medicale - vă poate îmbunătăți calitatea vieții într-o mare măsură. Cu un nas mai proporțional, remodelat, vă puteți recupera încrederea socială și nu vă veți mai teme de camera foro atunci când cineva va realiza o fotografie cu profilul dumneavoastră lateral.

Șase probleme comune pe care rinoplastia le poate rezolva:

1.  Puntea nazală este prea lată sau plată.

2. Vârful nasului este în formă de bulb.

3. Nasul este prea mare sau prea lung.

4. Nasul este prea ascuțit pentru preferințele pacientului.

5. Nasul este strâmb.

6. Nasul are o cocoașă proeminentă.

Ce trebuie luat în considerare înainte de a merge mai departe cu decizia de a apela la rinoplastie?

Mențineți-vă așteptările realiste!

E important de reținut că fiecare persoană este unică.

Ce este frumos și atractiv pentru o persoană este posibil să nu fie la fel pentru altcineva.

Prietenii dumneavoastră pot avea opinii diferite cu privire la felul în care arată nasul dumneavoastră. Este posibil să aibă nevoie de ceva timp pentru a se adapta la schimbare și la noul dumneavoastră aspect. Influențele noastre culturale au un impact mare asupra a ceea ce credem că arată bine în ceea ce privește trăsăturile faciale. Acest lucru fiind remarcat, există anumite forme de nas obișnuite pe care mulți oameni doresc să le modifice prin operație.

Fiți siguri că vă adresați următoarele întrebări:

Asigurați-vă că vă întrebați care este motivul pentru care optați pentru rinoplastie. Fiți siguri că alegeți intervenția chirurgicală pentru dumneavoastră, nu în mod spontan - și niciodată, niciodată pentru altcineva decât pentru dumneavoastră.

Indiferent de motivele pe care le ai, cea mai bună decizie este să te consulți despre opțiunile potrivite cu Dr. Bortolini Alin, medic specialist în chirurgie plastică și estetică, fondatorul conceptului de frumusețe integrată Be Perfect București.