Ce sunt implanturile dentare?

BUCURESTI - 31 iulie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Implanturile dentare sunt rădăcini artificiale ce înlocuiesc rădăcinile naturale ale dinților și care oferă o bază permanentă pentru dinții fixați și înlocuiți.

În comparație cu protezele, punțile și coroanele, implanturile dentare sunt o soluție de succes și eficientă pe termen lung pentru persoanele care suferă de dinți lipsă, dinți scoși sau de anumite probleme dentare cronice.

Deoarece se potrivesc, se simt și funcționează ca dinții naturali, implanturile dentare au devenit rapid un nou standard în înlocuirea dinților.

De ce implanturile dentare sunt complet confortabile și sigure?

Implantul dentar este realizat din titan sau zirconiu care, în timp, fuzionează efectiv cu celulele osoase vii ale maxilarului. Această uniune formează o ancoră puternică și durabilă pentru noii dinți, ceea ce înseamnă că nu va exista probabilitatea de alunecare sau de vreo altă mișcare (așa cum se întâmplă în cazul protezelor dentare).

De asemenea, implanturi dentare ajută la prevenirea sau combaterea tulburărilor de masticație, iar în comparație cu celelalte opțiuni de înlocuire a dinților, nu necesită reparații în mod regular și, poate cel mai important aspect, le oferă pacienților șansa de a zâmbi din nou cu încredere.

Implanturile dentare sunt alcătuite din trei părți:

1) Implantul propriu-zis, un șurub care servește ca rădăcină artificială pentru noii dinți.

2) Bontul proteic, un conector permanent care sprijină și ține un dinte sau un set de dinți.

3) Coroana (sau dintele protetic) este partea dintelui pe care o puteți vedea. De obicei, este fabricată din zirconiu sau porțelan pentru durabilitate îndelungată și aspect cât mai natural.

Putem apela la implantologie pentru înlocuirea unui singur dinte, mai multor dinți sau unui set complet de dinți superiori și / sau inferiori. Dacă aveți nevoie să vă restabiliți o arcadă completă, puteți fi un candidat perfect pentru tratamentul complet al gurii. Acest tratament mai poartă și numele de sistemul cu 6 implanturi sus și 4 implanturi jos (”all on 4 și all on 6”) și poate fi realizat într-o singură zi.

La fel cum implanturile dentare au apărut ca alegerea preferată pentru înlocuirea dinților, abordarea VelvetDental a devenit modelul preferat pentru tratamentul implantului dentar. Echipa de experți din cadrul cabinetului stomatologic VelvetDental Bucucurești lucrează împreună sub un singur acoperiș, cu un laborator complet echipat la fața locului, pentru a construi zâmbete frumoase într-un mod care funcționează pentru pacienții care le pășesc pragul.

O singură echipă. Un singur cost. O singură locație. Aceasta este adevărata frumusețe a implanturilor dentare de la VelvetDental.