Ce trebuie să știi despre blefaroplastie?

BUCURESTI - 4 iulie 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in HoReCa

Atunci când ne privim în oglindă, mulți dintre noi observăm că avem ochii umflați și pleoapele căzute. Uneori, poate fi din cauza oboselii, dar atunci când această problemă devine cronică, începem să ne îngrijorăm. Există mai multe motive pentru care la un moment dat începem să ne confruntăm cu pungi sub ochi, pleoape căzute și alte probleme estetice ale zonei ochilor. Principalul motiv este, într-adevăr, îmbătrânirea, care poate avea un impact uriaș asupra chipului nostru și, în special, asupra ochilor, făcându-ne să părem mereu obosiți, plictisiți sau chiar furioși. Pe lângă faptul că reprezintă o problemă estetică, ochii umflați și pleoapele căzute pot avea un impact semnificativ asupra stimei de sine. O soluție la această problemă comună este blefaroplastia, o procedură populară de chirurgie cosmetică a pleoapelor.

Ce este blefaroplastia?

Pleoapele îmbătrânite încep să cadă și să se lase tot mai mult pe măsură ce mușchii slăbesc. Pielea își pierde elasticitatea, iar grăsimea începe să preseze pe pielea subțire a pleoapelor inferioare. Scopul blefaroplastiei este acela de a repoziționa grăsimea facială și de a îndepărta excesul de piele pentru o expresie facială alertă, trează și tinerească. Persoanele care doresc să știe totul despre blefaroplastie înainte de a opta pentru această procedură trebuie, întâi de toate, să afle că există două tipuri de chirurgie a pleoapelor, și anume superioară și inferioară. Cele două pot fi efectuate în același timp sau ca proceduri de sine stătătoare. De asemenea, pot fi efectuate împreună cu alte proceduri, cum ar fi liftingul sprâncenelor sau liftingul facial, ca parte a unei proceduri de lifting facial mai ample. Blefaroplastia inferioară este utilizată pentru a trata pungile de sub ochi și buzunarele de grăsime de sub ochi, în timp ce blefaroplastia superioară are rolul de a corecta pleoapele superioare căzute care afectează expresia și care pot afecta vederea. 

Când este recomandată blefaroplastia?

Blefaroplastia este recomandată adulților sănătoși, dar care prezintă exces de piele, pleope căzute sau pungi umflate de țesut gras în jurul ochilor. Majoritatea pacienților sunt interesați de blefaroplastie din motive cosmetice, dar există unele afecțiuni care determină pleoapa superioară să cadă, afectând astfel vederea. În alte cazuri, îmbătrânirea poate duce la o poziție incorectă a pleoapei inferioare, ceea ce poate provoca uscarea ochilor. Pacienții ar trebui să aibă așteptări realiste cu privire la rezultatele procedurii și să fie conștienți de faptul că orice tip de intervenție chirurgicală are anumite limitări. Înainte de procedura propriu-zisă, este necesară o consultație amplă, în cadrul căreia pacienții vor afla informații importante despre procedură și care este tipul de blefaroplastie de care au nevoie și care i-ar avantaja cel mai mult. În cadrul consultației, pacienții sunt încurajați să adreseze toate întrebările la care au nevoie de răspuns și să îi comunice specialistului obiectivele la care speră să ajungă prin intermediul acestei intervenții chirurgicale. Comunicarea este esențială pentru a obține rezultatele dorite, așa că asigurați-vă că discutați despre obiectivele și grijile pe care le aveți.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/top-on-web-srl/ce-trebuie-sa-stii-despre-blefaroplastie