Cloche: un material de stiut, panza

BUCURESTI - 11 februarie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Pânza este o fibră naturală, obținută din tulpinile plantei de in. De-a lungul timpului a fost folosită pentru realizarea unei game largi de produse, de la lenjeria de pat la materiale de bucătărie, haine de vară și lenjerie de corp. De fapt, la un moment dat, materialul a devenit atât de popular, încât lenjeria ușoară, cum ar fi cămășile a devenit sinonimă cu materialul din care au fost confecționate.

Pânza este, de asemenea, considerată a fi unul dintre cele mai vechi textile din lume, datând încă din Egiptul Antic, când s-a descoperit că mumiile înfășurate în pânza de in erau păstrate în condiții bune.

De asemenea, pânza a fost apreciată atât de mult în societatea egipteană antică, încât, ocazional, a fost folosită ca monedă. De atunci, s-au descoperit urme de pânză care au fost folosite de clasele superioare mesopotamiene, precum și în Grecia Antică, unde utilizarea era atât de răspândită încât avea propria ideogramă („li-nu”). Deși este considerat a fi un produs de zi cu zi astăzi, produsele din pânză au fost considerate de-a lungul istoriei produse de lux datorită faptului că erau atât de dificil de fabricat.

De ce pânza?

Există multe avantaje pentru purtarea pânzei. În primul  rând, este o țesătură extrem de respirabilă care permite purtătorului să se simtă confortabil în perioadele cu temperaturi calde. Acest lucru se datorează faptului că pânza este fabricată din tulpina plantei de in și poate ține mai multă structură decât bumbacul (care este fabricat din structura mai moale a plantei de bumbac). Aceasta permite materialului să stea departe de corp, în loc să se agațe de el.

De asemenea, are o interactivitate bună cu umiditatea, deoarece poate absorbi până la 20 la sută din greutatea sa în umiditate înainte de a începe să se simtă umedă și grea. Stabilitatea fibrei de in permite, de asemenea, pânzei să aibă o durată de viață mai lungă în comparație cu bumbacul, ceea ce permite purtătorului să o spele și să o poarte mai mult de un sezon.

Pe lângă toate acestea, pânza este versatilă și poate fi purtată într-o varietate de moduri. Deși bumbacul este considerat pe scară largă drept un material „casual”, pânza poate fi purtată atât în ​​medii casual, cât și în cele mai formale. Unele exemple de îmbrăcăminte formală pentru pânză includ costume de pânză, sacouri, cămăși și bluze. Din toate aceste motive, pânza câștigă rapid popularitate ca material durabil care poate înlocui produsele din bumbac mai puțin durabile.

CLOCHE. Fabricat în Romania. Rochii de seara create pe gustul tău.