Cum poți mânca sănătos și gustos când nu ai timp să gătești? Cel mai bun meniu de prânz din București

BUCURESTI - 20 iunie 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in HoReCa

Dacă nu aveți timp să gătiți mese sănătoase și hrănitoare, asta nu înseamnă că ar trebui să renunțați la o alimentație sănătoasă. Există mai multe modalități prin care puteți respecta un regim alimentar sănătos, care să vă ofere energia de care aveți nevoie pentru a vă îndeplini toată lista de activități zi după zi.

Deși ați putea cumpăra un produs ambalat din vitrina unui supermarket, s-ar putea să fie încărcat cu sodiu, conservați și grăsimi nesănătoase. Alternativa este aceea de a comanda mâncare sănătoasă, gătită cu aceeași atenție cu care ați găti personal. Chefs Evolution susține obiectivul de a respecta un stil de viață cât mai sănătos, dar și plin de gust, așa că vine în ajutorul celor care nu au timp să gătească cu meniuri zilnice de prânz inspirate din foarte multe bucătării ale lumii și cu un accent deosebit pe principiile sănătoase de nutriție. 

Iată doar câteva motive pentru care vă puteți baza pe Chefs Evolution când vine vorba de prânzuri delicioase și sănătoase:

Porția necesară de proteine

Este foarte ușor să cedați tentației de a mânca ceva nesănătos atunci când sunteți de-a dreptul înfometat sau v-ați ignorat prea mult timp poftele. Când ne ignorăm poftele, cu toții tindem să mâncăm alimente nesănătoase pe care nu le-am consuma în mod obșnuit. Preveniți senzația de foame năucitoare, optând pentru preparate bogate în proteine, așa cum sunt toate ideile de prânzuri propuse de Chefs Evolution. Dacă mâncați carne, atunci optați pentru preparate pe bază de carne, iar dacă sunteți vegetarian, obțineți proteinele de care aveți nevoie din mâncăruri pe bază de fasole și ouă. Alimentele bogate în proteine, cum ar fi carnea, oferă nutrienți valoroși, printre care vitaminele B, care sunt greu de găsit în alte surse alimentare. De exemplu, vitamina B12 ajută la producerea ADN-ului și menține sângele și celulele nervoase sănătoase. Acest nutrient se găsește în pește, carne, ouă, lapte, dar și în cerealele fortificate. 

Alimente bogate în fibre

La rândul lor, alimentele bogate în fibre, cum ar fi legumele și cerealele integrale, sunt esențiale pentru sănătatea intestinală și a întregului corp. Pentru a asigura necesarul de fibre, preparatele Chefs Evolution conțin o varietate de legume, inclusiv broccoli, porumb, mazăre sau fasole verde. Fibrele alimentare previn constipația, mențin sub control zahărul din sânge și colesterolul, scad tensiunea arterială și chiar reduc riscul de deces care poate fi cauzat de bolile de inimă. Majoritatea persoanelor nu consumă necesarul zilnic de fibre,  motiv pentru care Chefs Evolution construiește fiecare meniu în jurul alimentelor bogate în fibre. 

Importanța carbohidraților

Carbohidrații reprezintă principala sursă de energie a corpului nostru, ceea ce înseamnă că sunt o parte esențială a oricărei mese. Dacă la micul dejun, este recomandat să consumați cereale integrale, granola sau fulgi de ovăz, mesele de prânz includ alte tipuri de cereale integrale, cum ar fi paste sau orez brun. 

Încorporând cereale, fibre și proteine, Chefs Evolution reușește să creeze meniuri zilnice care sunt atât gustoase, cât și hrănitoare. Zi de zi, puteți opta pentru mese sățioase, colorate și sănătoase, aflate doar la câteva click-uri distanță.