Cum sa tii pasul cu un bebelus activ?

BUCURESTI - 11 iunie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate


Experiența ne-a învățat că și cei mai cuminți prichindei cu ochii lor mari și inocenți, se pot transforma în tiribombe pline de energie, care abia așteaptă să profite de noua lor mobilitate dobândită. De îndată ce sunt conștienți de mâinile și picioarele lor, sunt mereu în mișcare pentru noi aventuri, iubindu-și libertatea de a explora.

Desigur, în aceste cazuri, pentru cei mai activi bebeluși sunt necesare anumite măsuri de precauție:

Siguranța bebelușului în casă

Aceasta este cea mai importantă cerință atunci când vine vorba de copiii activi. Orice bucățică mică de hârtie, un cub de joacă rătăcit sau o crăpătură în podea pot fi principalele ținte ale bebelușului tău pentru a le explora și apoi să le ducă în gură. Asigură-te că nu ai lăsat nimic pe podea sau la îndemâna micului explorator și lasă-l să descopere mediul înconjurător.

Aptitudini rapide de schimbare a scutecului

Noua abilitate a bebelușului de a se târî și incapacitatea sa de a sta nemișcat pare să meargă mână în mână în acest stadiu al vieții. Pentru că sunt atât de multe de explorat acum, este de înțeles că bebelușii nu mai au răbdare să fie schimbați pe o suprafață statică. Mișcările rapide și o îndemânare extraordinară sunt esențiale când vine vorba de schimbatul scutecelor. Asigură-te că scutecul este bine prins în talie, astfel încât să facă față cu succes acestor coapse mici și mișcătoare sau folosește un scutec slip-on pentru schimbări rapide.

Distracție și diversiune

În timp ce la această vârstă este în mod clar mult prea devreme pentru orice fel de tactici disciplinare, totuși este un moment minunat pentru a stăpâni arta distragerii. De exemplu dacă ai în cameră o lampă de podea care, desigur, nu este cea mai prietenoasă pentru copii, ori de câte ori se îndreaptă spre ea, încearcă să-l distragi pe cel mic și să-i oferi o alternativă la fel de fascinantă. Acesta este, de asemenea, un moment bun pentru a-l învăța cuvintele "fii atent/ă" și "nu e sigur pentru tine".

În momentul în care un copil devine activ, se deschide o lume cu totul nouă pentru el și pentru toți ceilalți din jurul lui. Prioritatea nr.1 este să te asiguri că este în siguranță; după aceea, vă puteți bucura împreună de o zi plină de chicoteli fericite!.

Ca mămică, este foarte dificil să-ți împarți timpul între serviciu, cumpărături și copilul tău. Lasă-ne pe noi - vlafi.ro - să ne ocupăm de o parte din cumpărături iar tu oferă-i micuțului tău toată atenția!