De ce e atat de populara operatia estetica de rinoplastie?

BUCURESTI - 4 aprilie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Popularitatea operației estetice de rinoplastie sau operației de remodelare a nasului, așa cum e numită cel mai frecvent, este într-o continuă creștere în toată lumea. Potrivit Societății Americane de Chirurgie Plastică (ASPS), din cele peste 17 milioane de proceduri chirurgicale cosmetice efectuate în Statele Unite în 2016, cea de-a treia cea mai întâlnită procedură a fost operația de rinoplastie.

Femeile alcătuiesc cel mai mare segment, dar există și un număr generos de bărbați și chiar copii care optează pentru această operație a nasului (rinoplastie); unii dintre ei pentru rezolvarea unor probleme funcționale, dar majoritatea pentru unicul scop de a-și schimba atât forma cât și dimensiunea nasului.

Frumusețea complicată a nasului

Există o mulțime de lucruri care separă oamenii de alte specii. Una dintre acestea este dorința noastră unică și intensă de a arăta bine în orice moment. În fața oglinzii, un mic cusur va ieși în evidență ca un neon luminos pe o față de altfel frumoasă. Și atunci când această imperfecțiune estetică este cauzată de o caracteristică structurală a nasului și nu de o afecțiune dermatologică precum este acneea sau herpesul, soluția vindecătoare necesită mai mult decât răbdare și o excursie la farmacia din colțul blocului.

Cu toate acestea, este important să înțelegi ce se află în spatele motivelor tale, atunci când dorești să iei în considerare operația de rinoplastie. Există o mulțime de motive întemeiate pentru a opta pentru această procedură estetică, dar dorința de a arăta ca altcineva sau de a-ți schimba aspectul pentru a mulțumi sau a atrage o altă persoană nu sunt pe această listă. 

Acestea fiind spuse, există numeroși și diferiți factori pozitivi pentru operația de remodelare a nasului. Rinoplastia a avansat mult de-a lungul anilor și a oferit rezultate extraordinare atât în cazul unei ajustări minore cât și în cazul unei transformări care a reușit să schimbe viața pacientei / pacientului. 

Beneficiile rinoplastiei

Prin această operație care implică modificări structurale la nivelul osului, cartilajului și pielii nasului, chirurgul de rinoplastie poate realiza, printre altele:

- reducerea mărimii sau formei unui nas prea mare sau prea lărgit pentru trăsăturile fețeideformarea nazală care provoacă probleme grave de sănătate-sinuzită recurentă, sângerări nazale frecvente, respirație zgomotoasă și sforăitremodelarea unui nas cocoșat, asimetric, borcănat sau prea îngust

- restaurarea simetriei faciale după deformări cauzate de tramatisme nazale (leziuni) sau prezente încă de la naștereîmbunătățirea respirației și a altor probleme ale sinusurilor prin deschiderea unor pasaje nazale blocate

Pe lângă beneficiile evidente ale acestor tipuri de proceduri, efectele pot fi experimentate în aproape toate domeniile vieții. Pentru cei cu afecțiuni respiratorii, diferența pe care rinoplastia o poate face nu poate fi subestimată. Și, bineînțeles, sporirea încrederii în propria persoană poate avea un efect pozitiv asupra tuturor aspectelor, de la îmbunătățirea interacțiunii sociale până la reușita mai multor obiective de carieră.

Indiferent de motivele pe care le ai, cea mai bună decizie este să te consulți despre opțiunile potrivite cu Dr. Bortolini Alin, medic specialist în chirurgie plastică și estetică, fondatorul conceptului de frumusețe integrată Be Perfect București.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/top-on-web-srl/de-ce-e-atat-de-populara-operatia-estetica-de-rinoplastie