De ce isi doresc femeile sa isi mareasca buzele?

BUCURESTI - 26 aprilie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Fie că încă mai răsfoiești revistele preferate de modă sau îți place să te informezi cu ultimele tendințe în înfrumusețare pe Instagram, cu siguranță ai întâlnit până acum o celebritate sau un influencer cu buze perfecte, strălucitoare, unele chiar arătând cu cele ale preafrumoasei Angelina Jolie.

La fel ca orice înclinație la modă, tendințele din industria frumuseții vin și pleacă. Gândește-te la moda sprâncenelor extrem de subțiri, în formă de arc și la aspectul predominant mare și sălbatic al părului din anii '80. Cu toate acestea, se pare că tendința buzelor voluptoase este aici pentru a rămâne. 

În timp ce tendința poate fi atinsă și cu ajutorul aplicării experte a creionului de buze și a rujului, tot mai multe femei apelează la proceduri nechirurgicale pentru a obține buze mai pline. Potrivit studiilor de specialitate, a existat o creștere de 50% a intervențiilor nechirurgicale de mărire a buzelor pentru pacientele cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani. În prezent, există peste 1.5 milioane postări sub hashtagul #lipfillers, iar în Regatul Unit, „lip fillers” este cel mai căutat tratament de înfrumusețare pe Google.

Potrivit unui alt studiu, creșterea popularității buzelor mai pline este atribuită influenței vedetelor și a creatorilor de conținut, dar și siguranței și accesibilității fillerelor dermice injectabile utilizate pentru voluminitatea buzelor. 

Din ce în ce mai multe femei își doresc să-și mărească buzele. De ce?

Având în vedere cantitatea de conținut online despre fillere dermice pentru buze, de la fotografii la articole de știri despre vedete care au apelat la proceduri de mărire a buzelor, este de înțeles de ce din ce în ce mai multe femei iau în considerare augmentarea buzelor. În continuare patru lucruri de luat în considerare înainte de a apela la o procedură de mărire a buzelor cu acid hialuronic:

Efectele secundare sunt minime pentru tratamentele cu acid hialuronic

Imediat după procedura de mărire a buzelor cu acid hialuronic pot apărea mici umflături și vânătăi, care vor dispărea în cel mult 2-3 zile după tratament. În plus, pacienta poate reveni imediat la activitățile uzuale, însă evitând în primele 24 de ore exercițiile fizice obositoare, băuturile alcoolice și expunerea la soare.

Rezultatele nu sunt permanente

Efectele fillerelor dermice injectabile durează de obicei între 6 până la 7 luni. După metabolizarea completă a acidului hialuronic, buzele revin la forma inițială, fără alte efecte secundare pe termen lung. Dacă ți-a plăcut experiența și forma, conturul și volumul buzelor, poți apela oricând la proceduri de menținere și întreținere.

Procedura de mărire a buzelor cu acid hialuronic nu doare și nici nu durează mult

O procedură nechirurgicală de mărire a buzelor durează între 15-20 de minute, este minim invazivă și nu presupune riscuri mari pentru pacientă. Procedura se face folosind un anestezic sub formă de topic local pentru ca injectarea acidului hialuronic să nu fie însoțită de durere. În plus, cantitatea de acid hialuronic injectată poate fi controlată și decisă împreună cu pacienta, chiar în timpul procedurii.

Alături de medicul specialist potrivit poți să te bucuri de buze perfecte

Nimeni nu își dorește o intervenție cosmetică, fie ea nechirurgicală, eșuată, așa că asigură-te că apelezi la medic specialist, de încredere, cu o experiență vastă în procedurile nechirurgicale estetice. De asemenea, este important să găsești un medic cu care să te simți confortabil, astfel încât să poți comunica eficient cu acesta.

Te gândești să îți mărești buzele? La Centrul Medical Pogany, frumusețea se regăsește în calitatea, prin urmare poți obține lookul dorit aici. Centrul Medical Pogany oferă pacientelor tratamente cu acid hialuronic pentru mărirea buzelor, combaterea semnelor de îmbătrânire și rejuvenarea facială.