De ce MindHub?

BUCURESTI - 13 decembrie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Educatie / Cultura

Unii experți și îndrumători numesc programarea sau codarea „noua literatură”, un subiect foarte important pe care copiii ar trebui să-l descopere, să-l cunoască și să-l învețe pentru a ține pasul în această lume aflată în schimbare rapidă.

În zilele noastre, copiii de 6-7 ani pot învăța caracteristicile de bază ale unui sistem informatic chiar înainte de a ști să scrie și să citească. Cei mai mari (8-11 ani) probabil au încercat deja să codeze alături de profesorii sau mentorii lor în cluburile de informatică sau chiar online.

Învățarea programării îi ajută pe copii să se pregătească pentru lumea de azi

Există multe profesii și oportunități care au legătură cu scrierea directă a codurilor - dezvoltatori, designeri, specialiști QA. Există atât de multe profesii în care cunoașterea programării reprezintă un atu imens - ingineri, oameni de știință, cercetători, profesii industriale. Și acest lucru este departe de a fi principalul motiv pentru care copilul tău ar trebui să învețe programarea.

Înțelegerea codării pentru a cunoaște lumea 

Azi, computerele sunt folosite în aproape toate domeniile vieții noastre - comunicare, educație, servicii bancare, sănătate, media, informații, securitate și chiar cumpărături. Din ce în ce mai mulți oameni vorbesc despre casele lor inteligente, despre cum își pot controla de la distanță aparatele electrice și mașinile, dar și despre monitorizarea sănătății lor prin produse Hi-Tech disponibile pe piață.

Pentru a descoperi lumea, copiii învață că trebuie să cunoască o serie de discipline - matematică, biologie, fizică, chimie etc., însă, în același timp, celor mici ar trebui să li se ofere și posibilitatea de a înțelege cum să comunice cu computerele, pentru a le înțelege și a le folosi în beneficiul lor și nu numai.

Programarea dezvoltă abilități de rezolvare a problemelor și gândirea analitică la copii

Aptitudinile pe care copiii le dobândesc în timp ce învață elementele de bază ale programării, îi ajută să își dezvolte gândirea și îi încurajează să caute soluții la probleme complexe. Acestea sunt abilități aplicabile în multe domenii din afara industriei IT.

Dezvoltarea gândirii analitice îi ajută pe cei mici să înțeleagă concepte precum: algoritme, construcții condiționale, cicluri fixe, recursiuni. Chiar fără a cunoaște regulile de codare pentru un anumit limbaj de programare, ei vor putea învăța cunoștințele fundamentale de programare, folosind o varietate de metode de joc.

Programarea este distractivă!

Dincolo de toate motivele amintite până acum pentru studierea programării de către copii, trebuie să recunoaștem că pentru ei, crearea propriilor lor jocuri sau animații este destul de interesantă și distractivă. Orice copil are un joc preferat poate găsi un element care lipsește, un erou, un obstacol sau orice altceva în el. Aici, la #MindHub, oferim celor mici oportunitatea de a crea, de a-și dezvolta creativitatea și capacitatea de a construi lucruri noi de fiecare dată.

Cu multă pasiune și inovație, creăm un mediu în care copiii să poată fi deosebiți!

Noi, la #MindHub, cursuri de programare pentru copii, ne-am dedicat tot timpul și atenția pentru dezvoltarea unui program special de formare pentru copii. Am stabilit o serie de instrumente care să ne ajute să ne atingem obiectivul final, acela de a-i ajuta pe cei mici să își dezvolte gândirea analitică și logică, învățând elementele de bază ale programării.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/top-on-web-srl/de-ce-mindhub