De ce tip de boiler are nevoie casa ta?

BUCURESTI - 4 noiembrie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Tehnologie

Instalarea unui nou boiler este o decizie majoră pentru tine ca proprietar de locuință. Este, de asemenea, un angajament pe termen lung. Trebuie să îți iei în considerare atât nevoile actuale, cât și cele viitoare. Există mai multe aspecte la care trebuie să te gândești, inclusiv cantitatea de apă caldă pe care o va folosi familia ta, dimensiunea casei și tipurile de alimentare cu combustibil disponibile în prezent.

Alegerea dimensiunii potrivite a boilerului

Unul dintre primele considerente atunci când te vei decide de ce tip de boiler vei avea nevoie, este cantitatea de apă caldă pe care o vei utiliza. Pentru majoritatea apartamentelor cu o singură baie și duș este recomandat, în general, un boiler cu funcție dublă, de 24-30 kW. În cazul în care există o baie suplimentară, este recomandat să alegi un boiler mai mare, de 30-35 kW.

Boilerele convenționale utilizează un rezervor de stocare a apei pentru a furniza casei apă caldă. Odată ce apa caldă stocată se va termina, va trebui să aștepți ca rezervorul să fie reumplut înainte de a putea să-l reutilizezi din nou, ceea ce înseamnă că trebuie să iei în considerare momentele în care este necesară apa caldă.

Boilerele cu funcție dublă furnizează apă caldă la cerere direct de la rețeaua electrică, fără a fi necesară conectarea la un rezervor de stocare. Deoarece un boiler cu funcție dublă oferă apă caldă la presiune, te vei putea folosi de duș fără a fi nevoie de o pompă de duș suplimentară.

Boilerele de sistem funcționează prin furnizarea directă a apei calde la caloriferele casei tale și dispun de un cilindru de stocare a apei calde. Majoritatea componentelor esențiale ale sistemului de încălzire, cum ar fi pompa și vasul de expansiune, sunt incluse într-o singură unitate, simplificând instalarea și reparația boilerului.

Alegerea combustibilului potrivit

Tipurile de combustibil disponibile pentru locuința ta, precum și atitudinea pe care o ai față de mediu vor avea un impact asupra alegerii tipului de sistem de încălzire și a boilerului.

Cu un boiler pe gaz există o alimentare constantă, iar în ceea ce privește energia neregenerabilă, este considerat cel mai curat tip de combustibil.

Spre deosebire de boilerele combinate cu gaz, boilerele pe ulei tind să nu se condenseze și necesită mai mult spațiu. De asemenea, oferă un debit mai scăzut al apei calde.

În cele din urmă, incearcă să iei în considerare biomasa și alte forme de energie alternativă. Dacă ai un spațiu de depozitare care permite arderea combustibililor care elimină fum , poți lua în considerare un sistem de biomasă. O alegere alternativă mai ecologică, aceste boilere sunt alimentate de o sursă de combustibil durabilă.

EKOINSTAL, pentru confortul casei tale!