Diferite tipuri de abdominoplastie

Timisoara - 21 ianuarie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Indiferent dacă aveți în vedere o operație de mărire a sânilor, un lifting facial sau un transplant de păr, procedura dvs. chirurgicală trebuie să fie personalizată după corpul, statusul și nevoile fiecărui pacient în parte. Aceasta înseamnă că chirurgia plastică de astăzi trebuie să ofere o mare varietate de tehnici și modificări pentru a răspunde lucrurilor care ne fac pe toți atât de unici.

În articolul de astăzi vom dezvolta mai pe larg o procedură chirurgicală specifică și variațiile pe care chirurgul dvs. le-ar putea folosi pentru a oferi cel mai bun rezultat posibil.

Ce reprezintă abdominoplastia?

În primul rând, termenul tehnic pentru tummy tuck este abdominoplastia. O abdominoplastie este o procedură de chirurgie plastică care elimină excesul de grăsime abdominală și pielea lăsată în timp ce întărește mușchii slăbiți de la nivelul peretelui abdominal. Această procedură este adesea luată în considerare după sarcină sau după ce un pacient a pierdut o cantitate considerabilă de greutate. Poate elimina sau reduce foarte mult aspectul vergeturilor de pe abdomenul inferior.

Dacă mușchii slăbiți afectează conturul corpului dvs. și contribuie la o zonă abdominală flască și sunteți în căutarea unei soluții chirurgicale, operația de abdominoplastie ar putea fi răspunsul în acest caz.

Ce fel de procedură este potrivită pentru tine?

Chirurgul dvs. plastic va evalua o serie de factori atunci când va decide ce tip de procedură este mai potrivită corpului dvs. individual - anatomia dvs., calitatea mușchilor abdominali și laxitatea pielii, istoricul obstetric (greutate / creștere în greutate). De asemenea, va trebui să fiți deschiși cu privire la suspecții obișnuiți atunci când vine vorba de o procedură chirurgicală – dacă sunteți fumător/-oare, dacă aveți diabet sau o altă afecțiune care vă poate afecta fluxul sangvin, ce stil de viață vă caracterizează etc.

Abdominoplastia redusă (miniabdominoplastia) este de obicei rezervată pacienților care au fost întotdeauna într-o formă destul de bună, dar nu își pot atinge obiectivele doar prin dietă și exerciții fizice. Candidatul ideal pentru această procedură este acea persoană care are mușchii slăbiți sau excesul de piele localizate sub buric. Pentru eventualele depozite adipoase supraombilicale, chirurgul plastician poate recomanda în plus și liposucția, împreună cu miniabdominoplastia.

Abdominoplastia completă se efectuează, de regulă, sub anestezie generală. Incizia se realizează pe orizontală, pe toată lățimea abdomenului. Pielea abdominală și excesul de grăsime sunt detașate de stratul muscular de dedesubt. Musculatura este apoi plicaturată cu fire speciale, orice zonă de slăbiciune sau hernie fiind reparată.

Lipoabdominoplastia sau lipoaspirația combinată cu abdominoplastia se folosește pentru a îmbunătăți rezultatele oricum excelente ale abdominoplastiei. Lipoaspirația la nivelul taliei, șoldurilor, părților laterale ale toracelui aduce un plus de suplețe, iar conturul noului abdomen va fi cu atât mai mult pus în evidență.

O astfel de intervenție chirurgicală lasă întotdeauna o cicatrice orizontală în porțiunea inferioară a abdomenului și o cicatrice circulară în jurul noului ombilic.

Creează cea mai bună versiune a ta cu Dr. Bortolini Alin la Clinica Be Perfect București!

Taguri: abdominoplastie