Din jurnalul vacanței mele în Mallorca

BUCURESTI - 21 februarie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Despre frumusețile Spaniei și ale insulei Mallorca

vacanta mallorca

vacanta mallorca

Unde poți merge în vacanță, în Spania?

Mai întâi de toate, vreau să îți spun două vorbe despre Spania și depre spiritul de vacanță pe care îl vei regăsi în această țară. Poate că ți se va părea prea mult sau destul de neclar când vorbesc despre Spania, generic. Țin să îți transmit că fix despre asta vreau să îți vorbesc. Despre faptul că Spania este genul de țară unde, cu ochii închiși dacă ai pune degetul pe hartă, vei nimeri într-un loc deosebit. Chiar așa este. Dacă ne gândim la Coasta de Est a Spaniei, unde putem alege dintre Costa Brava, Costa Dorada sau Costa del Sol, oferta este imensă. De la Barcelona până în sud, la Girbaltar, vei străbate zeci de stațiuni renumite și de zone care mai de care. Zona sudică este și ea foarte diversă din punct de vedere natural, turistic și cultural. Cadiz, Ronda, Sevilla, Granada, Cordoba sunt printre cele mai cunoscute orașe spaniole, foarte atrăgătoare în rândul turiștilor din lumea întreagă. Urcând, spre centru, Madrid, Toledo, Salamanca ne ies în cale iar în nordul Peninsulei Iberice se află Zaragoza, Bilbao, Burgos sau Gijon.

Și cu toate acestea, eu îți voi vorbi despre cu totul altceva. Care are, ce-i drept, legătură cu Spania și cu frumusețile de acolo. Dar care se află la peste 300 km depărtare de Peninsulă, spre est. Este vorba de o frumoasă insulă. Ghicești?

Mallorca - vacanță pe o insulă cu totul deosebită

Este vorba de Mallorca!

Eu am petrecut o săptămână în Mallorca și aș mai fi prelungit cu încă...o lună măcar. Da, atât de tare mi-a plăcut Mallorca!
Acolo, am găsit o natură foarte bogată și un relief divers, atât ca vegetație cât și cromatic, o mare foarte albastră, plaje felurite, unele sălbatice, pietruite, altele cu nisip și pline de turiști și umbreluțe. Stațiuni unde distracția se întinde pe tot parcursul zilei și al nopții dar și altele, mai liniștite, potrivite familiilor.

Îți recomand o excursie la Tramuntana (Unesco World Herritage), unde vei vedea cum văile adânci sunt izbite de valurile mării. Sau o plimbare spre partea de nord-est a insulei, până la Capdepera. Unde te vei plimba printre măslini și roșcove. Nu uita să ajungi în Alcudia sau în Soller. Două orășele ca două povești.
Tot în Mallorca, vei cunoaște oameni. Da, îți vei face cu mare ușurință cunoștințe sau chiar amici. Și nu vorbesc despre turiști ci despre localnici. Care sunt foarte primitori și zâmbitori și care vor să îți împărtășească din poveștile lor și dintr-ale locului.

Jurnalul unei vacanțe în Mallorca

Legat de acest aspect, în urma vacanței mele din Mallorca, am scris și o mică pagină de jurnal. Pentru a-ți împrătăși cât mai fidel din trăirile mele și din tot ce am vizitat acolo. Vei vedea și câteva fotografii foarte drăguțe.

În Mallorca, am cunoscut-o pe Marta, care lucrează în industria turismului de ani buni. O tipă foarte prietenoasă, plină de viață și foarte drăguță. Cu care pot spune că m-am împrietenit foarte ușor, datorită felului său de a fi, în special. Tot Marta m-a învățat primii pași de salsa. Apoi am cunoscut-o pe Dana, reprezentanta tur-operatorului din Mallorca. Și pe Florin, un ghid român foaaarte pasionat de meseria lui. Vorbește șapte limbi și îndrumă zeci de oameni pe zi, pe întreaga insulă. Florin a fost ghidul grupului din care am făcut parte, într-o excursie fabuloasă, care include turul insulei Mallorca. Îți recomand să faci, neapărat și tu, acest tur, dacă mergi în vacanță în Mallorca.

De asemenea, vei putea citi despre înghețata din Mallorca, pe care nu trebuie să o ratezi. Sau despre plăcinta cu vanilie și caise. Yummy!

Dar și despre pățile mai puțin plăcute ale insulei. Puține, ce-i drept. Dar bine de știut!

Aruncă o privire pe articolele mele și află cât mai multe despre destinațiile mele preferate de vacanță. Și nu uita să îmi scrii și tu păreri și recomandări din vacanțele tale sau împărtășește cu mine dorințele tale de călătorie!