Ekoinstal: Care este bolierul potrivit pentru casa ta?

BUCURESTI - 11 decembrie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Constructii

Cu atât de multe tipuri de boilere, găsirea celui potrivit pentru casa ta poate părea o sarcină descurajantă. Pentru început, iată principalele diferențe dintre cele trei tipuri principale de boilere interne:

Boilerul cu funcție dublă

Boilerul cu funcție dublă, cunoscut și sub numele de boiler combi, este mult mai compact deoarece nu funcționează pe baza cilindrilor de apă fierbinte. Însă, acest tip de boiler presupune o instalare ușoară și rapidă.

Boilerul de sistem

Boilerul de sistem este ca un boiler convențional, însă funcționează cu mai multe sisteme de încălzire datorită componentelor care pot fi găsite în interiorul său. De obicei, ocupă mai puțin spațiu deoarece nu necesită un rezervor pentru funcționare, așadar este ușor de instalat.  

Boilerul convențional

Boilerul convențional funcționează pe baza unui rezervor sau cilindru unde apa caldă este înmagazinată. Astfel, apa poate fi încălzită, depozitată și gata de folosit. 

Care boiler este potrivit pentru casa ta?

Există câteva elemente cheie care trebuie luate în considerare atunci când alegi un boiler nou sau un înlocuitor pentru cel vechi. Te vom îndruma pentru a te ajuta cu toate informațiile de care ai nevoie pentru a decide care este boilerul perfect pentru casa ta.

Câți oameni trăiesc în casă?

Motivul pentru care această întrebare este esențială este că, dacă dorești să optezi pentru un boiler prea mic, vei descoperi că locuința ta nu va fi încălzită în mod corespunzător sau nu îi va fi furnizată suficientă apă caldă pentru a satisface cerințele casei. Dacă alegi un boiler prea mare, acesta va produce mai multă energie decât vei avea nevoie – vor crește facturile și vor fi generate emisii inutile.

Familiile mari sunt predispuse la folosirea unor cantități mari de apă caldă, astfel încât un boiler convențional sau de sistem ar putea fi mai adecvat. Gospodăriile mai mici sunt predispuse la utilizarea unor cantități mai mici de apă caldă și mai puțină încălzire pentru casă, în acest caz recomandăm opțiunea unui boiler combi.

Câte băi are casa?

Dacă ai mai multe băi care sunt deseori ocupate în același timp, atunci este posibil să ai o cerere mare pentru multă apă caldă în același timp. Boilerele cu funcție dublă sunt excelente pentru gospodăriile mai mici - de la apartamente, la case cu o singură baie.

Când sunt comparate cu boilerele convenționale, boilerele combi au câteva mici dezavantaje. De exemplu, pentru casele cu mai mult de o baie, poate fi observată o ușoară scădere a presiunii apei dacă mai multe băi folosesc boilerul simultan.

Câte radiatoare (de dimensiune medie) sunt în casa ta?

Acest aspect ajută la determinarea kilowattajului boilerului de care ai nevoie. Cu cât este mai mare kilowattajul, cu atât va fi mai mare debitul. Dacă locuiești într-un apartament sau într-o casă mai mică, probabil ai 10 sau mai puține radiatoare. În această situație, boilerul combi cu 24 - 27kw este cel potrivit pentru casa ta. Dacă ai  în jur de 15 radiatoare, acest lucru indică faptul că ai o casă cu 3-4 dormitoare, care necesită un boiler combi de 28-34kw. Un boiler combi de 35kw și 42kw este potrivit pentru o casă mare.

EKOINSTAL, pentru confortul casei tale!