Grecia, Turcia și Spania – cele mai dorite destinații de vacanță

BUCURESTI - 6 februarie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Turism

Cele mai căutate oferte de vacanță sunt cele în Grecia, Turcia și Spania. Nimic surprinzător până acum, însă ce trebuie să știi este că anul 2019 se arată unul în care va fi „bătaie” pe locurile disponibile pe aceste destinații. Îți spun imediat de ce!

.

.

Cultura călătoriilor s-a conturat din ce în ce mai clar în ultimii ani în rândul turiștilor români, lucru care arată o înclinație benefică atât din punct de vedere economic pentru agențiile de turism dar și pentru calitatea vieții a celor care sunt interesați să descopere noi locuri și să se bucure de experiențele unei vacanțe.

Din ce în ce mai multi români cu venituri medii și mari merg într-o vacanță în străinătate cel puțin o dată pe an. Și cu cât veniturile și interesul personal crescut pentru vacanțe și căltorii cresc, tendința turiștilor români este de a merge în vacanțe de două sau chiar de 3 ori pe an. Chiar și la nivel global rezervările de vacanțe au crescut, o influență din ce în ce mai mare având-o numeroasele agenții online (OTAs) care promovează variate și atractive destinații de vacanță din diferite colțuri ale lumii.

Cu ce ne ajută toate acestea?

Este important de știut că primul val de reduceri early boking s-a încheiat la 31 decembrie a anului trecut, însă reducerile continuă cu noi praguri de reduceri considerabile (chiar și 25%), până la finalul lunii aprilie. Este bine de știut că am observat o tendință crescută față de anii trecuți, în rândul turiștilor, de a-și rezerva timpuriu vacanța. Ceea ce este foarte ok, pentru că beneficiezi de reducerea de care spuneam și în plus, îți poți alege hotelul sau resortul dorit, fără bătaie de cap. Dar ar fi bine să te grăbești pentru că deja numeroase hoteluri și-au epuizat de pe acum locurile.

Grecia are foarte multe de oferit, după cum probabil ți-ai imaginat.

Din punctul meu de vedere, Grecia este cea mai complexă destinație. Grecia satisface gusturile de vacanță dintre cele mai variate. De la mici vile cochete până la resorturi de lux. De la nisip fin și alb, cu plaje întinse, până la pietriș și peisaj stâncos. De la relaxare pe șezlong până la excursii la pas, cu mașina sau croaziere în împrejurimi. Deci Grecia are această calitate impresionantă, datorată reliefului, infrastructurii și tradiției turistice. În Grecia te poți simți excelent, indiferent că îți dorești o vacanță ieftină sau de lux, indiferent că mergi în cuplu sau cu prietenii, indiferent că vrei să stai la soare sau vrei să străbați insulele vecine.

Creta este insula pe care o recomand familiilor cu copii. Lefkada și Zakynthos le recomand celor cu bugete mai mici, care călătoresc cu prietenii sau care vor să exploreze împrejurimile. Santorini recomand cuplurilor. O lună de miere, aici, este deja o tradiție. Mykonos este insula recomandată pasionaților de petreceri pe plajă, cluburi și nopților albe. Kefalonia, la polul opus, o recomand celor care vor să se bucure de liniște și de peisaje. Aici, frumusețea naturii este copleșitoare.La fel și Skiathos, însă cu o notă ceva mai comercială și nu într-un sens negativ.

Turcia este una dintre destinațiile mele de vacanță favorite. Pentru că în Turcia te vei simți ca un rege sau ca o regină, pe timpul șederii tale. Recomand cu desăvârșire resorturile de 5 stele, acestea fiind și ele la rândul lor împărțite în 3 categorii: standard, superior și de lux.

Antalya și Bodrum sunt stațiunile cele mai rezervate, în general și pe care eu mizez întotdeauna. Calitatea serviciilor oferite în aceste două destinații este una sigură. Facilitățile resorturilor sunt impresionante iar atenția orientată spre client este la cote foarte înalte.

Spania este deosebită din multe motive. Clima este excelentă pe parcursul întregului an, cultura este impresionantă, indiferent că vorbim de istorie, artă sau gastronimie. Iar turismul reprezintă unul dintre sursele principale de venit, în Spania. Dacă alegi Spania, îți spun că Barcelona este orașul numărul 1 ca vizite din Europa. Iar Costa Brava, Costa del Sol, Almeria, Andaluzia sunt wow. Să nu mai vorbim de insulele Mallorca sau Tenerife. Este foarte dificil să găsesc o zonă din Spania pe care nu aș recomanda-o. Spania este o destinație turistică extraordinară din foarte multe puncte de vedere, deci poți alege orice colț și sigur nu dai greș.