Implanturi dentare la Soladent București: Ce opțiuni există?

BUCURESTI - 17 iulie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Administratie Publica

Îți lipsește un singur dinte sau te confrunți cu pierderea unei întregi arcade? Implanturile dentare reprezintă cea mai viabilă opțiune pentru înlocuirea dinților. Spre deosebire de alte metode de înlocuire a dinților, implantologia dentară reprezintă o rezolvare care conferă dinților un nivel superior de funcționalitate și o senzație naturală, prin care pacienții pot redobândi un zâmbet frumos și sănătos.

Un implant dentar este, de obicei, realizat din titan sau din alte aliaje de titan și acționează ca rădăcină artificială a dintelui, oferind rezistență și stabilitate întregii zone osoase în care este implantat. Implanturile pot fi folosite pentru a susține o singură coroană, o punte dentară sau o proteză. În cadrul clinicii stomatologice Soladent din București, implanturile dentare sunt considerate a fi mai previzibile decât alte metode de tratamente și restaurare și reprezintă următorul lucru bun pentru sănătatea dinților naturali.

Implanturi dentare care înlocuiesc un singur dinte

Implanturile dentare sunt utilizate în mod regulat pentru a înlocui un singur dinte lipsă și sunt compuse din 3 elemente: șurub, bont protetic și coroană. Medicul dentist va insera șurubul în os pentru a înlocui rădăcina dentară lipsă, oferind baza ce va susține dintele artificial. Elementul de legătură dintre șurub și coroană, cunoscut sub denumirea de bont protetic va acționa ca suport pentru coroana înlocuitoare. Coroana sau dintele artificial se va integra ca formă, culoare și estetică cu dinții naturali.

Implanturi dentare care înlocuiesc mai mulți dinți

Dacă îți lipsesc mai mulți dinți la rând, medicul dentist va insera implanturile dentare necesare pentru a susține o punte fixă dentară. Punțile montate pe implanturi oferă aproape aceeași putere pentru a mușca și mesteca ca și dinții naturali și asigură presiunea necesară pentru a stimula maxilarul și pentru a preveni pierderea de masă osoasă.

Implanturi dentare care înlocuiesc toți dinții

Lipsa tuturor dinților se numește edentație totală și pentru a reface o dantură compromisă sunt necesare realizarea unor lucrări mobile sau fixe: proteze, punți și coroane dentare. Protezele pe implanturi oferă o stabilitate foarte bună și datorită efectelor de masticație îmbunătățită și claritate în vorbire, sunt net superioare protezelor clasice, fiind cea mai aleasă opțiune a pacienților.

Beneficiile implanturilor dentare de la Soladent

Implanturile dentare reprezintă cea mai modernă și efiecientă soluție de înlocuire a dinților și pot avea o durată lungă de viață. Deoarece fuzionează la nivelul maxilarului, implanturile dentare acționează și se simt ca dinții naturali, în timp ce împiedică deteriorarea maxilarului care apare adesea după pierderea dinților. În cele din urmă, spre deosebire de punțile dentare care necesită măcinarea altor dinți sănătoși, implanturile dentare protejează dinții naturali prin menținerea lor puternici și sănătoși.