Importatanta instrumentelor dentare de unica folosinta

BUCURESTI - 7 august 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

O gamă largă de instrumente consumabile dentare și chirurgicale de unică folosință sunt acum fabricate de un număr generos de producători. Aceste instrumente sunt disponibile pentru achiziționare fie individual, fie ca truse de procedură și sunt vândute ca o alternativă realistă la decontaminarea instrumentelor refolosibile.

În mod paradoxal, instrumentarul stomatologic de unică folosință este rareori văzut ca o alternativă viabilă de către profesioniștii din domeniul medicinei dentare, care, de obicei, asociază aceste consumabile cu dispozitive din plastic ieftine și nesigure și cu o gamă foarte limitată de produse.

În realitate, o gamă largă de instrumente dentare de înaltă calitate sunt disponibile acum de la unii producători, inclusiv oglinzi, sonde, instrumente de restaurare, instrumente endodontice, instrumente chirurgicale și forceps de extracție atât pentru  folosirea acestora în tratamentul stomatologic la adulți, cât și pentru în cel pediatric.

Trusele de procedură sunt, de asemenea disponibile, pentru intervenții stomatologice specifice, conținând toate instrumentele necesare. Exemplele de pachete includ examinarea dentară și parodontală, instrumente de procedură de restaurare, biopsia maxilo-facială, chirurgia orală și microchirurgia parodontală.

Calitatea consumabilelor dentare

În prezent, consumabilele dentare oferă o calitate extrem de înaltă și pot asigura o funcționalitate identică cu cele reutilizabile. Medicii stomatologi specialiști comentează adesea că sunt impresionați de calitatea și funcționalitatea consumabilelor și că „par mult prea bune pentru a fi aruncate după o singură utilizare”. Aceste instrumente reprezintă un pas important înainte față de echipamentele de calitate mai slabă care au fost disponibile anterior.

Sterilizare

Una dintre cele mai semnificative schimbări care au afectat profesia stomatologică în ultimii ani a fost adoptarea unor proceduri riguroase de dezinfecție și sterilizare pentru a preveni orice risc de contaminare accidentală sau încrucișată.

Utilizarea de instrumente consumabile dentare de unică folosință asigură ca instrumentele să nu fie contaminate, protejând deopotrivă pacienții și personalul clinic.

Cheltuieli

Instrumentele dentare de unică folosință pot furniza, de asemenea, o intervenție rentabilă pentru a acoperi situațiile de urgență neașteptate, în cazul în care instrumentele reutilizabile pot fi indisponibile - de exemplu, atunci când se gestionează anumite complicații chirurgicale neplanificate sau în perioadele în care mașina de dezinfectat sau sterilizatoarele sunt nefuncționale. 

Consumabilele dentare permit, de asemenea, medicilor stomatologi să prevadă cu exactitate costurile „adevărate” ale unei proceduri, deoarece nu există costuri ascunse asociate cu decontaminarea, sterilizarea și ambalarea instrumentelor reutilizabile.

Distribuitor de produse dedicate cabinetelor stomatologice, Dent Factory este în primul rând un partener de încredere pentru toți practicienții în domeniu.