Lenjerii de pat: bumbac sau matase?

BUCURESTI - 23 iulie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Când vine vorba de noi cumpărături pentru așternuturi și lenjerii de pat, există un factor important de luat în considerare înainte de a decodifica numărul de fire și fibra potrivite pentru stilul propriu de somn.

Lenjerii de pat din bambus

Fabricat din planta cu cea mai rapidă creștere din lume, bambusul din lenjeriile de pat și pilote nu este doar durabil, ci este considerat ecologic pentru producție, fără a necesita pesticide pentru a crește și care folosește mai puțină apă decât în producția de bumbac. Deși bambusul trebuie să fie supus unor procese chimice intense pentru a-l transforma din pulpa de bambus crudă într-un material textil, rezultatul final, lenjeria de pat sau pilota din bambus, este moale, răcoroasă, hipoalergenică și antibacteriană, făcându-o o alegere populară.

Pe lângă opțiunile cu umpluturile interioare din 100% fibre de bambus, sunt disponibile și alte alternative, precum „vâscoză de bambus” sau „vâscoză din bambus” sau lenjerii de pat „rayon de bambus”, însă câștigând în popularitate lenjeria de pat de bambus amestecat cu fibră de Lyocell. Este o alegere mai elegantă deoarece are câteva avantaje suplimentare, cum ar fi prevenirea dezvoltării bacteriilor care provoacă mirosuri neplăcute, cu toate că vâscoza de bambus este mai ușor disponibilă și mai accesibilă.

Lenjerii de pat din mătase

Mătasea este cunoscută pentru proprietățile sale antimicrobiene și hipoalergenice, ceea ce o face o soluție ideală de somn pentru persoanele care suferă de alergii și pentru cei cu afecțiuni ale pielii, cum ar fi eczema. În plus, această țesătură de lux este considerată un izolator mai bun decât bumbacul egiptean.

Există două tipuri principale disponibile: mătasea Tussah și mătasea de dud care oferă de departe cea mai înaltă calitate. Mătasea de dud produce lenjerie de pat moale, cu textură fină, care este extrem de durabilă, în timp ce lenjeria de pat realizată cu mătase Tussah are o durată de viață mai scurtă și o textură mai aspră. Când cumpărați lenjerie de mătase, trebuie să luați în considerare greutatea în ”momme” - mm, măsurarea tradițională a mătasei care indică calitatea. Cu cât este mai mare greutatea în mm, cu atât este mai bună calitatea, cele mai bune lenjerii de pat fiind cuprinse între 19-25 ”momme”.

Ca și în cazul hainelor din mătase, îngrijirea lenjeriei de pat din mătase nu implică o operațiune prea ușoară. La început trebuie să spălați manual lenjeria de pat și, atunci când vreți să folosiți mașina de spălat, în mod ideal, ar trebui să alegeți o spălare rece și un ciclu de rotire blând pentru a menține țesătura în condiții de vârf.

Conforter.ro, pentru un somn bun și odihnitor!