Lenjerii de pat pentru a dormi liniștit în cele mai călduroase nopți de vară

BUCURESTI - 23 iulie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Nu numai că patul este punctul central al dormitorului, dar îți și petreci aproape jumătate din viață dormind în el, așa că are sens să investești într-o saltea de bună calitate, perne perfecte și, desigur, câteva seturi de lenjerie de pat moderne și delicate cu pielea ta.

Deși paturile noastre pot părea mai atrăgătoare în timpul iernii, când sunt acoperite de o plapumă confortabilă și multe straturi de cearșafuri moi din flanelă, cu alegerea corectă a lenjeriei de pat, patul tău poate fi la fel de primitor și vara. Lenjeriile de pat potrivite îți pot oferi și un somn mai bun. Spune adio nopților lipicioase și neliniștite!

Ce poți face pentru a-ți împrospăta patul pentru cele mai fierbinți luni ale verii?

Schimbarea lenjeriei de pat este cea mai rapidă și ușoară modalitate de a îți împrospăta patul (și dormitorul)! Așa cum am spus mai sus, patul tău este punctul focal al camerei, astfel încât oferirea unui stil nou poate revigora întregul spațiu. Prin urmare, îți recomandăm să schimbi așternuturile și în funcție de anotimpuri.

Iarna s-ar putea să îți dorești o lenjerie de pat mai confortabilă și mai caldă (cum ar fi o țesătură din finet sau Cocolino), completată de o pătură din lână merinos. Cu toate acestea, vara, poate ți-ar plăcea ceva ușor și aerisit, care nu numai că te menține răcoros, dar evocă și starea de spirit a sezonului cald.

Deci, lenjerie de pat din in sau din bumbac?

Inul și bumbacul sunt ambele țesături ideale care îți pot asigura un somn liniștit în timpul nopților de vară. Aceste materiale sunt țesute din fibre naturale (bumbacul este bumbac, iar inul este țesut din planta de in) și respiră remarcabil de bine, absorb umezeala şi ajută corpul să menţină o temperatură confortabilă, constantă în orice sezon.

Însă inul are și proprietăți naturale de răcire. Este chiar mai respirabil și absoarbe umiditatea mai bine decât bumbacul - în plus, este un material natural antibacterian. Este, de asemenea, un regulator natural de temperatură, dar și izolator, ceea ce înseamnă că ajută corpul să menţină o temperatură confortabilă atât vara, cât și iarna. 

În cele din urmă, inul este una dintre cele mai puternice fibre ale naturii și rezistă incredibil de bine la spălare. Pur și simplu devine mai moale pe măsură ce îl folosești. Din punct de vedere vizual, se aranjează frumos și are un aspect șifonat super-chic.

Dar când vine vorba de materiale - și tipuri - de perne, plapumi, pături și pilote?

Umplutura din puf de gâscă pentru perne este ușoară, confortabilă și pufoasă, oferă un confort superior și o poziție de susținere corectă pentru coloana vertebrală. De asemenea, puful de gâscă este mai respirabil decât o umplutură sintetică, deci oferă o opțiune ideală pentru vară și în acest sens.

În legătură cu plapumele, pilotele și păturile, dacă ești o persoană care se încălzește în timpul somnului, îți recomandăm o pătură ușoară din bumbac sau din in pentru vară (cu sau fără cearșaf superior). Sau, dacă îți place să dormi sub o pilotă pe tot parcursul anului și cu aerul condiționat pornit, alege o pilotă ușoară din puf de gâscă care va fi totuși călduroasă, dar nu sufocantă.

Magazinul online de lenjerii de pat Conforter.ro, a apărut din nevoia oamenilor de a se odihni și mai ales din nevoia de a se bucura cu adevărat de momentul somnului.