Mâncare tradițională românească: o călătorie culinară în România

BUCURESTI - 19 august 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in HoReCa

Descoperirea bucătăriei tradiționale românești Chefs Evolution este o oportunitate pentru o excursie culinară în România pentru a face un scurt tur al specialităților gastronomiei românești de care românii sunt atât de mândri.

Când ajungi într-o țară nouă, sunt o mulțime de lucruri de descoperit, fie că este vorba de monumente, oameni, obiceiuri diferite, dar poți să pornești și într-o călătorie culinară pentru că în general specialitățile locale sunt foarte diferite de acasă. 

Cunoști idei de mâncare românească? Ai idee ce gătesc Chefs Evolution? În primul rând, să știi că multe preparate românești (s-ar putea să nu spunem toate) sunt însoțite de mămăligă sau mamaligă cu brânza. Iată câteva preparate tipice din România pe care nu trebuie să le ratezi la Chefs Evolution!

Tochitură și mămăligă: trei cărnuri în lumina reflectoarelor

Acest fel de mâncare este un amestec de 3 cărnuri, porc, pasăre și cârnați care se gătesc cu roșii, boia de ardei, ierburi și ulei și alături găsești mămăligă. Desigur, nu trebuie să fii la dietă sau vegetarian! Cu toate acestea, există o versiune vegetală! Toată lumea trebuie să fie mulțumită. Dar reține că în general preparatele românești sunt pe bază de carne.

Sarmale, varză românească

Originea sarmalei este discutabilă. Este revendicată atât de turci, cât și de români. Să zicem că e românească, eh, asta ni se potrivește! Sarmale sunt din carne de porc și orez (cu câteva ierburi) care se amestecă și se pun în frunze mari de varză, toate înăbușite timp de câteva ore.

La restaurant, ți se va servi un preparat de sarmale însoțit de mămăligă cu smântână proaspătă. Din nou deloc sănătos, dar dacă nu iei smântână, totul va fi destul de uscat.

Ciorba românească indispensabilă

Ciorba este o supă aspră cu gust oarecum acru. Dar dacă nu ești cu adevărat sensibil la aciditate, aceasta nu este o problemă. Ciorba conține carne și legume care, în general, nu sunt blenduite ca în alte țări. Românilor îi adaugă uneori smântână, da, românilor le place smântâna proaspătă!

Se găsesc tot felul de ciorbe: ciorba de burtă, ciorbă de legume, ciorba de pește, ciorbă de pui, ciorbă de fasole). Acestea sunt cele mai comune.

Plăcintă cu brânză sau clătită cu brânză

Placinta este făină, margarină, apoi cartofi, sau brânză, sau zahăr... Arată un pic ca o clătită foarte groasă. Și asta este foarte bună și nu este deloc scumpă! La momentul respectiv costa cam 4 sau 5 lei, deci chiar nimic.

Papanasii - gogoșile pe care românii le iubesc

Papanașii arată un pic ca aluatul de gogoși umplut cu dulceață de prune sau de afine. Și ghici ce, se pune și smântână proaspătă pe ea. Fiecare are gusturile lui, însă neapărat trebuie să guști acest preparat românesc.

Iată o privire de ansamblu asupra bucătăriei românești! Îți face foame? Evident, gastronomia românească nu se limitează la asta, există multe alte preparate, dar acestea sunt esențiale. Vei observa ca este mai bine sa nu faci dietă dacă vrei să descoperi bucătăria românească. Dacă guști cu adevărat totul, așteaptă-te să câștigi câteva kilograme! Dar nu vei regreta!

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/chefsevolution-ro/mancare-traditionala-romaneasca-o-calatorie-culinara-in-romania