Marirea sanilor: implanturi saline vs implanturi de silicon

BUCURESTI - 10 iulie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

O femeie care este interesată de mărirea sânilor sau reconstrucția mamară are acum de ales între implanturile care sunt umplute fie cu soluție salină, fie cu gel siliconic coeziv. Dar care sunt diferențele dintre aceste tipuri de implant?

Învelișul implanturilor mamare

În primul rând, învelișul, atât pentru implanturile din silicon, cât și pentru cele saline, este confecționat din silicon. Siliconul este confecționat manual. Este un polimer, adică o macromoleculă formată din multe molecule repetate, mai mici. Polimerul siliconic este format din molecule de siliciu, oxigen, carbon și hidrogen. Poate fi lichid, asemănător unui gel sau cauciucat. Nu se folosește numai pentru învelișul și umpluturile implanturilor mamare, dar se găsește și în lentile de contact. Deoarece poate tolera căldura ridicată, siliconul este folosit în articole de bucătărie, cum ar fi cleștii și izolarea electrică și termică. Are o toxicitate scăzută și nu reacționează ușor cu alte substanțe chimice, ceea ce îl face ideal pentru utilizarea în chirurgie plastică și alte ramuri ale medicinei.

Implanturi de silicon

În ziua de astăzi, tehnologia modernă și ultimele cercetări în chirurgia plastică și estetică au dezvoltat implanturi de silicon care sunt sigure pentru pacientele de pretutindeni. Implanturile de silicon sunt recomandate femeilor care doresc să apeleze la procedura de mărire a sânilor, dar care nu au foarte mult țesut mamar. Implanturile din silicon tind să facă sânii rezultați să pară mai naturali. De asemenea, dau sânilor o senzație mai naturală.

Implanturi saline

Implanturile saline sunt umplute cu apă sărată sterilizată. Un avantaj pe care îl au peste implanturi siliconice este că pot fi plasate în timp ce sunt goale și umplute mai târziu. Acest lucru permite chirurgului să controleze volumul soluției saline până când sânii sunt simetrici și la mărimea potrivită.

Femeile care optează pentru implanturi saline trebuie să aibă o cantitate corectă de țesut mamar. În timp ce implanturile saline nu se simt la fel de naturale ca și implanturile din silicon, nu sunt la fel de scumpe.

Tipuri de implant mamar

Atât implanturile mamare de silicon, cât și cele saline pot avea formă rotundă sau de ”lacrimă” obținută prin alegerea unui implant mamar anatomic. Deși implantul în formă de lacrimă arată mai mult ca un sân natural, majoritatea femeilor optează pentru forma rotundă, deoarece oferă un decolteu atractiv și adânc. Femeile care aleg un implant în formă de lacrimă apreciază aspectul mai natural.

La Clinica Be Perfect București, medicul specialist în chirurgie estetică și plastică, Dr. Bortolini folosește numai implanturi de silicon de cea mai bună calitate, Mentor, rotunde sau anatomice, mici sau mari, adaptate fiecărei paciente în parte!