Metoda de curatare profunda a dintilor

BUCURESTI - 23 mai 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Metoda de curățare profundă a dinților implică un proces diferit de rutina obișnuită de curățarea a acestora. Acest tratament special stomatologic cunoscut și sub denumirea de chiuretaj parodontal sau de tratament de scalare și planare radiculară (SRP), este recomandat persoanelor care, de mult timp, nu au mai fost la un consult stomatologic și au depuneri semnificative de tartru sau celor care prezintă boli infecțioase ale parodonțiului dentar.

Paradontoza sau boala paradontală este cauzată de acumularea plăcii bacteriene. Când placa se acumulează pe dinți, gingiile devin iritate, roșii și umflate. Dacă este lăsată netratată, această problemă dentară va duce la desprinderea gingiei de dinte, unde se vor forma spații noi numite „buzunărașe” între cele două structuri, loc ce va favoriza înmulțirea bacteriilor și progresia plăcii. Pe măsură ce boala progresează, osul și țesuturile din jurul dinților vor suferi daune semnificative care pot duce la pierderea dinților.

Când este necesară această metodă de curățare profundă a dinților?

În mod obișnuit, se recomandă tratamentul de scalare și planare radiculară atunci când ”buzunarele” care s-au dezvoltat au ajuns la un diametru de 5mm sau mai mult.

Persoanele care au acumulat o placa bacteriană substanțială vor avea nevoie de o curățare temeinică pentru a reintra pe drumul cel bun în ceea ce privește sănătatea lor orală. Medicul dentist va efectua un examen cuprinzător pentru a recomanda cel mai bun tratament în funcție de fiecare caz în parte.

Ce se întâmplă în timpul acestui tratament?

În funcție de fiecare pacient în parte, tratamentul de curățare profundă a dinților poate fi realizat într-o singură vizită la stomatolog sau mai multe. Procesul implică îndepărtarea în întregime a plăcii și a tartrului din jurul dinților afectați cu instrumente pentru scalarea dinților și planarea radiculară, instrumente cu ultrasunete sau cu dispozitive cu laser. 

În final, întreaga zonă afectată va fi irigată cu un antibiotic. Acest proces ar trebui să permită gingiilor să se vindece și să se fixeze din nou de dinți.

La ce să te așteptați după un tratament profund de curățare?

Medicul dentist îți va prescrie o rețetă medicamentoasă pentru durere, pentru a controla infecția și pentru a ajuta la vindecare. Este important să urmezi tratamentul prescris, inclusiv o bună rutină de îngrijire orală, pentru a te asigura că dinții și gingiile au posibilitatea de a se vindeca în mod corespunzător. Sunt necesare vizite periodice la stomatolog pentru a evalua progresul. 

Cum poți preveni boala parodontală?

Boala parodontală poate fi prevenită. O rutină bună a îngrijirii orale, iar verificările periodice și curățările profesionale sunt esențiale. Un control o dată la șase luni îl poate ajuta pe medicul dentist să depisteze orice problemă dentară și să o remedieze în timp util. 

Dacă ți-am trezit interesul și dorești să programezi o verificare dentară sau chiar un tratament de curățare profundă, contactează-ne astăzi. La clinica stomatologică Velvet Dental Clinic Bucuresti te putem ajuta să obții o dantură perfect sănătoasă!

Taguri: velvet dental