Motive pentru decolorarea dintilor si tratamentul de albire dentara

BUCURESTI - 24 iunie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Toată lumea ar trebui să aibă un zâmbet sănătos. Însă, o nuanță gălbuie, de un alb șters sau aproape alb, poate sfărâma încrederea în sine și poate înlătura farmecul personalității tale. Dinții albi și strălucitori merg mână-n mână cu o sănătate orală adecvată și îți pot dubla încrederea în propria imagine.

Motive pentru decolorarea dinților

Există mai multe motive pentru estomporarea strălucirii și luciului natural al dinților. Consumul excesiv de sucuri acidulate, bomboane sau alimente care conțin coloranți alimentari, poate cauza pătarea dinţilor. Și acest lucru este foarte frecvent în rândul copiilor. În rândul adulților, consumul de cafea, ceai, vin sau alcool aromat este predominant. Toate aceste băuturi conțin pigmenți de culoare numiți cromogeni. Pigmenții acestor produse afectează direct culoarea dinților atât din interior, cât și din exterior.

Sub ”carcasa” exterioară a dinților, numită smalț, se află o zonă mai sensibilă și mai închisă la culoare, numită dentină. Stratul de smalț devine din ce în ce mai subțire, din cauza periajului, îngrijirii orale necorespunzătoare sau din cauza unei alimentații greșite. Astfel, dentina de culoare gălbuie apare la suprafață. Deci, putem spune că procesul de îmbătrânire poate cauza daune smalțului, ceea ce poate duce la culoarea galbenă a dinților.

Decolorarea dinților poate fi un rezultat neașteptat al anumitor antihistaminice, antipsihotice și medicamente de hipertensiune arterială. Antibioticele pe care le primesc cei mici atunci când își formează dinții, pot determina, mai târziu, decolorarea dinților adulți. Chimioterapia sau radioterapia șa cap și gât pot, de asemenea, îngălbeni dinții. Medicamentația cu o cantitate abundentă de fier (activ) poate, de asemenea, sa joace un rol în deteriorarea culorii dinților.

Tutunul și substanțele stimulente sunt produse care pot afecta sever sănătatea orală, inclusiv decolorarea dinților.

Tratamentul de albire dentară

Tratamentul de albire dentară se poate efectua doar pe dinții naturali, nu și pe coroanele dentare sau pe oricare alt tip de dinte artificial. Tratamentul începe prin izolarea gingiilor cu un gel care conține o cantitate bogată de peroxid. Calitatea agentului de curățare sau a peroxidului este formulată cu alte conținuturi adecvate, care protejează substanța chimică de a acționa aspru asupra gingiilor și a gurii. Agentul de curățare înlătură petele și curăță pigmentația. Tratamentul poate dura în jur de 3 ședințe - depinde de fiecare pacient în parte.

Soladent Bucuresti lucrează cu minuţiozitate, eleganţă şi profesionalism astfel încât fiecare zâmbet de-al tău să fie de nepreţuit. Programează-te acum la o consultație dentară!

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/top-on-web-srl/motive-pentru-decolorarea-dintilor-si-tratamentul-de-albire-dentara