O călătorie în mijlocul Italiei: Roma – Veneția - Bologna

BUCURESTI - 17 mai 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Turism

Dacă nu ai vizitat până acum Italia, poți începe cu unul dintre cele 3 orașe reprezentative: Roma, Veneția sau Bologna

O călătorie în mijlocul Italiei: Roma – Veneția - Bologna

O călătorie în mijlocul Italiei: Roma – Veneția - Bologna

Roma

În Roma, te vei îndrăgosti, din nou. Bulevarde largi dar și străduțe înguste, mulți turiști din toate colțurile lumii, terase pline și mâncare excelentă. Ba chiar e loc și de shopping, mai ales dacă prinzi perioada reducerilor de primăvară sau de toamnă. Via Condotti, Via Borgognona and Via Frattina sunt cele trei străzi din apropierea Pieței Spaniei, din Roma, unde poți găsi cele mai cunoscute branduri de haine.

Ca zone de cazare, îți recomand să eviți sud vestul Romei, pentru că accesul la metrou este limitat. Ar fi bine să te orientezi la hoteluri în apropiere de gara Termini, sai în zone ca Tiburtino, Nomentano dacă ai un buget mai mic. Și zone ca Municipio 2 sau chiar Municipio 1 dacă vrei hotel central și bugetul alocat este ceva mai generos.

În Roma vei avea ce să vizitezi. Arhi-cunoscutele sale obiective turistice sunt Coloseumul, Fontana di Trevi, Forul Roman, Pantheonul, Vaticanul, Biserica Sfântul Petru, Lacul Vilei Borgheze. Dar pe lângă toate acestea, vei descoperi câte ceva atractiv la orice pas. Fiecare străduță a Romei are ceva istoric. Rămâne doar să te lași purtat de plimbări.

Veneția

Imediat ce vei ieși din gara Santa Lucia, Veneția ți se arată splendidă, în fața ochilor. Este o senzație uimitoare. Canalele cu gondole și clădirile vechi și colorate sunt elementele cele mai pregnante ale Veneției. Plus miile de turiști care vin în vizită, aici. Fiind un oraș care trăiește din turism, Veneția este uneori, sufocată de aglomerație. Chiar și restaurantele și magazinele sunt împânzite de turiști și ai face bine să studiezi meniul înainte să te așezi la masă și chiar să arunci o privire discretă, pe mesele clienților, pentru a vedea cam ce se oferă. Pentru că, adesea, autenticitatea este înghițită de dorința de a vinde. Călătoria până în Piața San Marco durează aproximativ 45 de minute. Acolo vei vedea lagunele venețiene și vei privi spre largul Mării Adriatice, în depărtare.

Bologna

Un city break la Bologna va fi peste așteptările tale și îți spun și de ce. În primul rând, așteptările tale vor fi mai mici. Iar în al doilea rând, pentru că Bologna se dezvăluie treptat. Cu o personalitate aparte și fermecătoare, Bologna te va îmbrățișa la a doua întâlnire, nu din prima. Îți va arăta și mai multe odată ce te vei apropia de mijlocul ei. Iar în tot acest timp, vei fi fermecat de bunătățile pe care ți le-a pregătit. Platouri cu specificul zonelor Regio Emilia, Toscana, Piemonte, Lombardia sau chiar din Sudul Italiei, nelipsitele paste bolognese și să nu mai vorbim de brânzeturi sau vinuri.

Pe lângă toate acestea, în weekend, vei vedea diverse show-uri cu artiști ai străzilor, unele dintre ele fiind chiar spectaculoase!