O mica investitie in sanatatea orala te poate salva de la o serie de probleme de sanatate

BUCURESTI - 20 iunie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Sănătatea orală este la fel de importantă ca și alte îngrijiri medicale. Există mai multe boli și probleme legate de cariile dentare și sănătatea orală inadecvată. Din nefericire, mulți oamenii își ignoră sănătatea orală și se programează la medicul dentist doar atunci când suferă de durere de dinți.

Mulți oameni cred că periajul regulat este suficient și, astfel, neglijează alți pași necesari pentru o igienă orală corespunzătoare. Această percepție poate provoca un efect advers asupra sănătății orale și generale a omului pe termen lung. Încă de la naștere, este esențial să curățăm dințișorii bebelușului cu un tampon de bumbac sau un degetar antibacterian, cel puțin o dată pe zi. Din nefericire, sunt părinți care ignoră acest pas important și mai târziu constată anumite probleme digestive și infecții în gât la sugari și copii mici.

Utilizarea unei paste de dinți și ape de gură de calitate este foarte recomandată pentru îngrijirea orală. Pasta de dinți și periajul regulat îndepărtează particulele de hrană, în timp ce agentul de curățare din compoziția pastei de dinți poate preveni pentru mult timp decolorarea, răspândirea bacteriilor și apariția cariilor.

Cariile netratate își pun amprenta negativ asupra întregului organism

Însă, în cazul unui dinte deteriorat de carii, este esențial să începem să-l curățăm încă din stadii incipiente. Atunci când un dinte stricat este lăsat murdar, poate cauza carii dentare în dinții din vecinătate, ducând la deteriorarea a 3 până la 6 dinți la rând. Cariile dentare pot provoca, de asemenea, o durere severă care poate duce la febră. 

În cazul cariilor dentare, este necesar să ne programăm la medicul dentist. În stadiile incipiente, cariile dentare pot fi tratate doar prin îndepărtarea unor straturi din zona afectată. Dar când încep să provoace cavități (găuri), este nevoie de proceduri dentare mai complexe.

Odată ce caria dentară se răspândește la țesuturi sau în zona nervurilor, aceasta nu mai poate fi tratată. Singura modalitate de a trata această afecțiune dentară este prin tratamentul endodontic de canal. Tratamentul canalului radicular constă din îndepărtarea tesutului nervos iritat sau infectat care se află în interiorul rădăcinii dintelui. Extracția dentară este ultima soluție în cazul unui dinte afectat ce nu mai poate fi salvat. Vizitele regulate la medicul dentist te pot salva de la procesul unui canal de rădăcină sau de la extracția dintelui.

Probleme ale cavității bucale

Alte probleme orale cauzate de consumul de ceai, cafea, tutun, băuturi reci, băuturi acidulate și vin pot avea un impact negativ asupra sănătății orale. Efectul lor este lent, dar dur pentru dinți și cavitatea bucală. Aceste produse pot provoca o serie de probleme de la decolorarea dinților până la cancerul oral. Vizitele regulate la medicul dentist și o igienă orală corespunzătoare te pot salva de boli grave.

O mică investiție în sănătatea orală îți poate oferi nu numai o sănătatea orală adecvată, ci și te va ajuta să-ți menții sau să-ți îmbunătățești sănătatea generală.

Suntem convinși că VelvetDental, clinica stomatologică premium din București, reprezintă cea mai bună opțiune pe lista pacienților care doresc să scape sigur și fără dureri de orice afecțiune stomatologică.