PH-ul bucal si importanta lui

BUCURESTI - 4 martie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Echilibrarea pH-ului în cavitatea bucală poate fi o modalitate eficientă de a reduce bacteriile care pot cauza apariția cariilor dentare. Există mai multe modalități de echilibrare a pH-ului, inclusiv prin consumul de alimente de tip alcalin și reducerea consumului de alimente care scad pH-ul gurii și, bineînțeles, prin intermediul unei igiene orale corecte.

Un pH sănătos în salivă se încadrează între 5,6 -7,9. Un nivel de pH mai mic de 5,5 poate provoca eroziunea smalțului dintelui, și poate fi responsabil pentru apariția cavităților.

Igiena dentara

Igiena dentara

O dietă sănătoasă, un pH echilibrat

Bacteriile se hrănesc cu zaharuri care se găsesc în mod obișnuit în alimente, inclusiv în sucroză (zaharoză), glucoză, fructoză și lactoză. Bomboanele, sucurile carbogazoase, pastele, proteinele ​​animale și pâinea, precum și multe fructe naturale, furnizează bacterii orale care produc acidul lactic responsabil pentru apariția cariilor dentare. Reducerea consumului acestor alimente zaharoase este o metodă de control al dezvoltării bacteriilor dăunătoare și a producerii de acid.

Consumul de alimente care echilibrează alcalinitatea salivei ajută la crearea unui mediu nefavorabil pentru dezvoltarea bacteriilor. Când pH-ul scade, bacteriile care produc acid lactic prosperă. Încearcă să introduci în dieta ta alimente alcaline cu un nivel ridicat de pH: spanac, broccoli, castraveți, ceapă, cartofi dulci, fasole verde, afine, mango, avocado și mazăre. La polul opus stau alimentele acide: sucuri și băuturi energizante, carne de vită, pâine, nuci, îndulcitori artificiali, paste făinoase, carne de porc și cafea.

Un pH echilibrat, o gură sănătoasă

Un nivel scăzut de pH poate provoca apariția cavităților, în timp ce consumul de alimente cu pH ridicat câteodată poate fi prea mult din ceva bun. Important este să consumi vitamine și substanțe nutritive potrivite pentru o bună sănătate generală și orală.

Și nu uita: periază-ți dinții și folosește ața dentară de două ori pe zi! Și programează-te la medicul dentist la fiecare șase luni pentru verificări și curățări dentare. Consultă-te cu echipa noastră de medici dentiști de la Soladent București cu privire la sănătatea ta orală și orice preocupare dentară pe care o ai. Echilibrarea pH-ului în cavitatea bucală împreună cu o igienă dentară corectă poate fi o metodă eficientă pentru o sănătate orală bună.

Dorești să te programezi la o consultație stomatologică sau ai întrebări legate de sănătatea ta dentară? Contactează clinica stomatologică Soladent București:

telefonic la numerele 0737.142.140 / 0722.289.110 si/sau 0722 363 790pe email la adresele contact@soladent.ro si/sau grozescub@yahoo.com!

 

 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/top-on-web-srl/ph-ul-bucal-si-importanta-lui