Poziția corectă în somn după augumentarea mamară

Timisoara - 20 noiembrie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate


Intervenția de augmentare mamară nu reprezintă o destinație unică, ci o călătorie progresivă. În toată această călătorie, există pași pe care ar trebui să-i urmezi pentru a obține cele mai bune rezultate posibile.

Una dintre cele mai provocatoare probleme cu care te-ai putea confrunta în timpul recuperării este poziția de somn după plasarea implanturilor mamare. Iată cele mai utile informații despre cum să dormi corect după operație.

De ce poziția de somn după operația de augmentare mamară este atât de importantă?

Există patru motive principale pentru care trebuie să ai grijă când dormi după orice operație la nivelul sânilor.

În primul rând, implanturile mamare nu trebuie să se afle sub nicio presiune pentru a fi fixate corespunzător. Deci, trebuie să dormi în așa fel încât să nu provoci deplasarea implanturilor într-un alt loc. În plus, alegerea unei poziții confortabile pentru câteva săptămâni după operație te poate ajuta să te ridici cu ușurință din pat.

În al doilea rând, să dormi suficient și în poziția corectă te va ajuta să te vindeci mai repede. Când dormi, corpul tău se concentrează asupra vindecării tale, mai mult sânge curge peste țesuturile rănite ale sânilor și se livrează mai mult oxigen.

În al treilea rând, poziția corectă de somn poate reduce ridurile care se formează în jurul noilor sâni.

În al patrulea rând, somnul poate ușura durerea. După cum probabil știi deja, vei experimenta un anumit nivel de durere și disconfort pentru câteva zile după operația de augmentare mamară. Somnul de 8-10 ore după operație s-a dovedit că ușurează durerea pacientelor.

Care este poziția corectă de somn după augmentare mamară?

Acum că ți-am prezentat beneficiile pe care le poți obține printr-un somn adecvat, dorim să îți oferim câteva sfaturi de a dormi mai ușor și fără nicio grijă după mărirea sânilor.

1) Dormi pe spate în timp ce capul și umerii sunt ridicați.

Deși poate părea puțin dificil la început să dormi într-o anumită poziție, este cel mai bun mod de a te recupera cât mai repede. Dormitul pe spate previne acumularea excesivă de lichid, înlesnește circulația sângelui și îți oferă cele mai frumoase rezultate.

2) Folosește o pernă când dormi pentru o poziție ușor ridicată.

3) Nu dormi pe burtă sau pe lateral.

Dormitul pe burtă sau pe lateral va pune mult presiune pe noii tăi sâni și poate chiar să-i deplaseze din locul lor. Acesta este, de fapt, un lucru periculos, deoarece deplasarea sânilor poate duce la unele complicații, cum ar fi scurgerea gelului sau ruperea implantului.

4) Nu bea lichide care perturbă somnul.

Pentru a te bucura de un timp de somn mai eficient, încearcă să nu consumi prea multă cofeină, alcool și zahăr înainte de a merge la culcare. Aceste substanțe te împiedică să adormi și pot interfera cu mecanismul ceasului biologic.

Cât timp trebuie să dorm pe spate după implant mamar?

Îți recomandăm să menții poziția corectă de somn până la cel puțin 3-4 săptămâni după operație. După aceea, poți începe să dormi complet pe spate și apoi să revii la poziția de somn dorită, pe burtă sau pe lateral.

Echipa Centrului de Excelență POGANY pune în slujba dumneavoastră eficiența și rigoarea  medicală îngemănate cu viziunea și sensibilitatea artistului pentru a plămădi frumusețea pe care ți-o dorești.