Preventia dentara

BUCURESTI - 19 aprilie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Prevenția dentară reprezintă practica îngrijirii dinților pentru a-i menține sănătoși și frumoși.

Prevenția dentară previne apariția cavităților carioase, a bolilor gingivale, a uzurii de smalț și a altor probleme dentare. Există mai multe proceduri care au ca scap prevenirea afecțiunilor dentare, cum ar fi periajul zilnic, folosirea aței dentare și curățările dentare profesionale.

Pentru a menține o sănătatea orală optimă, medicii dentiști specialiști recomandă programarea unei consultații la medicul stomatolog cel puțin o dată pe an. Însă, copiii trebuie educați despre o igienă orală adecvată începând cu primii lor ani de viață. Aceste practici sunt concepute pentru a ne asigura că dinții sunt și vor rămâne curați, puternici și sănătoși.

De ce este atât de importantă prevenția dentară?

Cu o bună igienă dentară, putem reduce foarte mult riscul de apariție a cavităților, gingivitei, parodontitei și a altor probleme dentare. Acest lucru, la rândul său, poate reduce riscul de probleme secundare cauzate de o sănătatea orală precară. Unele probleme de sănătate care pot fi legate de sănătatea orală deficitară sunt:

- Diabetul

- Bolile de inimă

- Osteoporoza

- Bolile respiratorii

- Cancerul

Nașterea prematură și greutatea scăzută la naștere pot fi, de asemenea, legate de o sănătatea orală deficitară. Pentru că sănătatea începe cu cavitatea orală, și în cazul în care ești gravidă, trebuie să practici în continuare sau să adopți obiceiuri sănătoase pentru dinți sănătoși. Acestea includ vizitarea medicului dentist pentru examinări de rutină în timpul sarcinii.

De ce sunt importante examinările dentare?

La fel ca un examen fizic, o examinare orală ajută la menținerea sănătății gurii și a dinților, maximizând igiena dentară bună și minimizând riscul unor probleme viitoare.

Examinările dentare sunt importante pentru identificarea precoce a problemelor și  bolilor dentare, prevenind astfel și probleme mai mari care ar putea să apară. Mai mult decât atât, o examinare dentară oferă timpul potrivit pentru a discuta cu medicul dentist despre durere, senzații sau alte schimbări în sănătatea orală.

O examinare orală poate ajuta la detectarea numeroaselor probleme de sănătate orală, incluzând boala gingiilor și retracția gingivală, cariile dentare, probleme ortodontice, cum ar fi aglomerarea, fracturile și dinții ciobiți, cancerul oral și diagnosticarea nevoii de umpluturi, canale radiculare și alte tratamente. Pentru a fi cea mai eficientă, examinarea orală necesită de obicei informațiile suplimentare furnizate de raze X.

Diferența dentară pe care o oferă clinica stomatologică VelvetDental

Încă de la intrarea în clinica noastră este prioritatea noastră principală de a-ți asigura confortul. Calitatea serviciilor noastre stomatologice este consolidată de cele mai bune materiale, laboratoare certificate și de o echipă de medici specialiști atent pregătiți.

Oferim vizite dentare confortabile și fără probleme.Suntem disponibili pentru urgențe dentare.Răspundem la toate întrebările legate de sănătatea orală a pacienților noștri.Discutăm împreună cu pacienții noștri despre procedurile dentare disponibile și cea mai bună opțiune pentru ei.Ne educăm pacienții despre practica prevenirii afecţiunilor orale.

Suntem convinși ca Velvet Dental, clinica stomatologica premium din București este cea mai buna opțiune pe lista pacienților care doresc să scape urgent, sigur și fără dureri de orice afecțiune stomatologică.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/top-on-web-srl/preventia-dentara