Profesiile Viitorului

BUCURESTI - 16 ianuarie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Educatie / Cultura

Probabil că vă întrebați cum va arăta viitorul omenirii după 10, 20 sau poate 100 de ani? Cum vor trăi oamenii și ce vor face?

Desigur, nu putem prezice cu exactitate ce se va întâmpla, dar este o condiție prealabilă pentru o persoană care este responsabilă cu transformarea socială, tehnologică și industrială emergentă. Din punctul de vedere actual, asistăm la așa-numita „revoluție 4.0” (Industry 4.0). Acesta este un boom tehnologic, care se dezvoltă într-un ritm rapid și reprezintă o adevărată revoluție în gândirea umană.

Prin urmare, este important pentru noi să ajutăm tinerii în dezvoltarea gândirii analitice, competențelor, lucrului în echipă și abilităților de rezolvare a problemelor. Educația timpurie în legătură cu noile tehnologii și oportunitățile pe care le oferă acestea, îi va ajuta pe copiii noștri să se orienteze spre domeniul în care vor să profeseze.

Copiii învață despre fundamentele programării

La MindHub (cursuri IT pentru copii), credem că o educație de calitate încă din copilărie îi va ajuta și îi va ghida pe aceștia în alegerile privind educaţia lor viitoare şi cariera lor profesională. Acest lucru se poate întâmpla cu ajutorul unor instrumente speciale și prin efectuarea anumitor sarcini legate de dezvoltarea procesului mental în cele mai mici detalii.

Revoluția tehnologică va aduce, fără îndoială, în prim plan profesiile legate de domeniul care se dezvoltă cel mai rapid - IT. Acesta este motivul pentru care ne propunem să le prezentăm copiilor oportunitățile oferite de noile tehnologii, învățându-i fundamentele programării. În ultimii ani, am lucrat pentru a crea un program unic și dedicat acestor noi cerințe sociale, în care copiii au oportunitatea de a învăța fundamentele programării pentru a-i ajuta să își atingă obiectivele de viitor.

Lucrăm cu o programă originală de programare

În calitate de părinți, trebuie să ne ghidăm și să ne îndrumăm copiii, astfel încât aceștia să-și poată dezvolta activ gândirea logică, analitică și critică. În acest fel, li se deschid celor mici noi orizonturi, li se stimulează dorința de a cunoaște tot mai multe despre lumea înconjurătoare și vor învăța să comunice cu colegii lor. Comunicarea, în acest caz, este esențială pentru formarea abilităților de munca în echipă.

Am compilat o scurtă listă a câtorva dintre cele mai căutate profesii ale viitorului :

Specialist IT - Aici, putem include în general specialiști care dezvoltă și întrețin diverse tipuri de software care îi ajută să lucreze împreună în echipă prin crearea de aplicații pentru domenii precum știința, medicina, cercetarea, economia și automatizarea. Acest lucru este util și pentru alți dezvoltatori care folosesc codul deja creat.

O altă meserie dorită este cea a tehnicienilor care se ocupă de sursele regenerabile de energie. Specialiștii tehnici vor fi unii dintre cei mai căutați profesioniști datorită specificului activității lor.

Pe de altă parte, crearea jocurilor video,  acest hobby al multor copii poate deveni chiar profesia lor de bază. Natura profesiei este legată de dezvoltarea jocurilor online pe care utilizatorii din întreaga lume le joacă în timp real. Statisticile arată că peste 25.000 de oameni din întreaga lume care și-au transformat până acum acest hobby într-o profesie au obținut un venit mare.

Profesiile pe care le-am enumerat mai sus reprezintă o mică parte din ce îi poate aștepta pe cei mici în viitor. Sperăm că am reușit să vă răspundem la această întrebare importantă - cum putem să ne ajutăm copiii să se dezvolte profesional și să fie profesioniști ai viitorului.