Reconstructie dentara totala

BUCURESTI - 26 aprilie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate


Procesul de reparare și reconstruire a aspectului și funcției gurii și care utilizează mai multe proceduri dentare simultan se numește reconstrucție dentară totală, putând fi găsită și sub denumirea de reabilitarea și restaurarea completă a gurii.

Reconstrucția dentară totală implică refacerea dinților, restaurarea mușcăturilor și repararea mușchilor, astfel încât pacientul să se bucure de un zâmbet natural, o stare de tinerețe sănătoasă și îmbunătățiri cosmetice deosebite ale formei feței și a maxilarului, printre alte beneficii multiple.

Ce este o reconstrucție dentară totală?

O reconstrucție dentară totală este o modalitate prin care se poate schimba complet sau reabilita modul în care arată cavitatea bucală a unui pacient. Dimensiunea, forma, culoarea și poziția dinților săi pot fi schimbate pentru a arăta exact cum își dorește pacientul. Reconstrucția poate restabili dinții pierduți în urma unui accident, a unei infecții sau a unei afecțiuni gingivale severe și ireversibile, poate corecta problemele dentare de la naștere sau poate schimba aspectul dinților, gurii și zâmbetul unui persoane. Rezultatul: creșterea încrederii și a stimei de sine.

Motivul pentru care această procedură se numește reconstrucție dentară totală este că include mai multe proceduri dentare cosmetice. Aceste proceduri implică, de obicei, orice, de la punți dentare, coroane dentare, umpluturi, implanturi dentare, extracții dentare, fațete și multe altele. 

Ce fel de proceduri sunt incluse într-o reconstrucție dentară totală?

Este posibil să fie necesară grefa osoasă pentru a reface osului maxilarului deteriorat necesar implantării, fie prin construire, fie prin stimularea organismului să producă os nou.

Se poate recomanda aparatul dentar pentru a ajuta la deplasarea dinților în pozițiile necesare pentru un aspect optim. 

Un aspect natural poate fi livrat și de fațetele dentare care pot reprezenta o soluție pentru a estompa micile imperfecțiuni de formă, culoare sau aliniere ale dinților.

Inserarea implanturilor dentare poate fi recomandată pentru a înlocui un dinte lipsă sau un dinte extras. Este importantă înlocuirea imediată a dinților lipsă pentru a evita, în viitor, probleme legate de osul maxilarului.

Coroanele dentare ar putea ajuta la întărirea unui dinte deteriorat. De asemenea, coroanele dentare pot înlocui dinții afectați de carii profunde care nu pot fi tratate prin obturații sau pot ameliora aspectul fizionomic al unui dinte.

Sunt necesare igienizări dentare profesionale pentru a se menține o îngrijire adecvată atât pentru dinți, cât și pentru gingii. Sănătatea orală este extrem de importantă, fiecare pacient ar trebui să-și viziteze medicul stomatolog pentru igienizări dentare la fiecare 6 luni.

Lista de mai sus conține doar câteva dintre numeroasele proceduri care pot avea loc în reconstrucția dentară totală. Medicul stomatolog va efectua radiografii și un control amănunțit pentru a determina exact ce trebuie făcut în fiecare caz în parte. Sănătatea și funcționalitatea zâmbetului pacientului reprezintă obiectivul numărul 1 în reconstrucția dentară totală.