Recuperare dupa Rinoplastie

BUCURESTI - 5 august 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Pentru mulți dintre pacienți, rinoplastia oferă cea mai eficientă soluție pentru armonizarea trăsăturilor faciale și pentru a avea un nas proporțional cu restul feței. De asemenea, operația de rinoplastie poate oferi o diferență reală în aspectul și încrederea în sine a pacienților.

Ca în cazul oricărei proceduri chirurgicale, există anumite perioade de recuperare la care ne putem aștepta după operația de rinoplastie. Este bine să ne informăm cu privire la ce presupune recuperarea după rinoplastie înainte de a finaliza procedura chirurgicală, asigurându-ne că suntem la curent cu toți pașii procedurii pentru a beneficia de o recuperare lină, eficientă și pentru o vindecare optimă.

Așteptări realiste

Unul dintre cele mai utile lucruri pe care le putem face este pur și simplu să ne asigurăm că avem așteptări realiste și adecvate. De exemplu, mulți dintre pacienți presupun că recuperarea după rinoplastie va fi destul de dureroasă. De fapt, majoritatea pacienților ajung să spună că durerea este minimă. În caz contrar, există o mulțime de soluții de gestionare a durerii disponibile pentru cei care au nevoie de ele.

În primele zile de recuperare, se recomandă ca pacienții să doarmă cu capul ridicat. Acest lucru poate ajuta respirația, dar poate reduce, de asemenea, umflarea.

Este nevoie și de timp liber

Medicii chirurgi din cadrul Clinicii Pogany recomandă ca pacienții să stea acasă cel puțin o săptămână după procedura de rinoplastie. Există câteva motive pentru acest lucru.

Unul este că, stând acasă, pacienții vor putea să se odihnească și să se relaxeze, prin urmare se vor recupera mai repede. O săptămâna liberă de la muncă îi va ajuta pe pacienți să facă față noilor modificări de la nivelul feței.

În plus, după operație de rinoplastie pot apărea câteva vânătăi și umflături în jurul nasului, iar cea mai mare parte a acestora ar trebui să dispară în decurs de o săptămână. După aceea, orice vânătaie reziduală poate fi ascunsă destul de ușor cu machiaj.

Nasul trebuie protejat

În timp ce nasul se vindecă în urma unei intervenții chirurgicale, acesta va fi în special vulnerabil la răni.

Ca atare, se recomandă evitarea exercițiilor fizice și a activităților intense în primele zile de recuperare, apoi trebuie luate orice măsuri de precauție pentru a proteja nasul de lovituri accidentale.

Programări postoperatorii

Medicul chirurg va păstra legătura cu pacientul prin programări postoperatorii la diferite intervale de timp. Este important ca pacienții să se prezinte la toate programările de recuperare medicală.

Unul dintre motive ar putea consta în îndepărtarea firelor sau cusăturilor din nas (acest lucru depinde de tipul de rinoplastie efectuat și poate fi diferit de la un pacient la altul). În plus, medicul chirug va putea investiga eventualele semne de umflare.

Dacă vă interesează o operație de rinoplastie și sunteți gata să aflați cum se desfășoară procesul de la început până la sfârșit, vă încurajăm să contactați astăzi Clinica Pogany.