Respingerea implantului dentar

BUCURESTI - 19 iunie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Conform ”Congresul internaţional de Implantologie orală ” se întâmplă rar ca organismul nostru să respingă un implant dentar. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că tratamentul cu implant dentar nu va putea eșua. Un implant dentar de succes este unul care este plasat într-un țesut osos sănătos și este bine îngrijit după intervenția chirurgicală.

Însă, există un singur motiv major pentru care un implant dentar ar putea fi respins de corpul nostru: o alergie la titan. Majoritatea implanturilor dentare sunt fabricate din titan, deoarece s-a dovedit a fi cea mai bună soluție dentară, titanul fiind compatibil biologic cu țesuturile și oasele umane. În medie, mai puțin de 1% dintre potențialii beneficiari ai unui tratament cu implant dentar au raportat o alergie la titan.

Eșecul implantului dentar

Cea mai obișnuită cauză a eșecului implantului dentar în maxilarul superior și inferior este bacteria. Toată lumea are bacterii în gură. Dacă un pacient are bacterii în maxilar în momentul plasării implantuluiui dentar, acestea se pot răspândi de la un implant la altul, cauzând eșecul tratamentului.

Dacă nu se aplică o îngrijire orală corespunzătoare, acest lucru ar putea, de asemenea, să provoace eșecul implantului dentar. De asemenea, se recomandă o grijă adecvată a implantului și menținerea curată a cavității bucale. Dezvoltarea în exces a bacteriilor în jurul implantului dentar și țesuturilor înconjurătoare poate duce la eșecul tratamentului.

Scrâșnitul din dinți este un alt motiv pentru eșecul unui implant dentar. În momentul scrâșnitului, implantul dentar se poate mișca din poziția sa inițială. Prin urmare, în cazul în care un pacient suferă de această afecțiune, se recomandă purtarea unei proteze sau gutiere pe timpul nopții.

O bună igienă orală și vizitele periodice la medicul dentist pot ajuta la identificarea precoce a oricărei posibile probleme privind tratamentul cu implant dentar.

Dorești să te programezi la o consultație stomatologică sau ai întrebări legate de sănătatea ta dentară? Contactează clinica stomatologică Soladent București:

•telefonic la numerele 0737.142.140 / 0722.289.110 si/sau 0722 363 790

•pe email la adresele contact@soladent.ro si/sau grozescub@yahoo.com!