Rinoplastie, o arta?

BUCURESTI - 22 iulie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Rinoplastia, cunoscută în mod obișnuit ca „operația de corecție a nasului”, este o procedură complexă care poate îmbunătăți forma, dimensiunea și funcția nasului. Această intervenție chirurgicală este foarte elaborată și presupune o atenție deosebită la detalii și estetică pentru a obține rezultatele dorite. Medicii în chirurgie plastică trebuie să fie artiști în sala de operație, deoarece sculptează nasul în forma ideală.

La fel cum o statuie grandioasă necesită un sculptor priceput pentru a oferi rezultate excepționale, rinoplastia necesită un chirurg priceput, cu un ochi artistic, pentru a recrea nasul pacientului, fiind o operă de artă în sine.

Factorii individuali ai pacientului

O varietate de factori contribuie la modul în care rezultatele rinoplastiei vor arăta asupra unui pacient individual, inclusiv grosimea pielii, capacitatea de vindecare și structura facială generală.

Același nas va arăta diferit pe oameni diferiți, în funcție de forma fețelor lor și de alte caracteristici faciale, iar sarcina chirurgului este de a determina forma și dimensiunea nazală ideale pentru a se potrivi nevoilor fiecărui pacient. Chirurgul trebuie să echilibreze expertiza chirurgicală cu un ochi estetic pentru a obține aspectul general cel mai plăcut pentru pacient.

Forma și funcția

În timpul rinoplastiei, chirurgul trebuie să se concentreze asupra sculptării structurii exterioare a nasului pentru a atinge dorințele estetice ale pacientului, restabilind sau menținând structura nazală internă pentru o funcționare corectă.

Dacă structura internă a nasului provoacă probleme, cum ar fi dificultăți respiratorii, poate fi necesară efectuarea unei septoplastii - operația pentru deviația de sept - pentru a restabili funcția nazală adecvată. Septoplastia este un tip de chirurgie a nasului care corectează problemele asociate cu septul (cartilajul interior al nasului care separă nările).

Expertiza clinicii Pogany

Este important să alegeți un chirurg care este instruit și experimentat în efectuarea procedurii de rinoplastie pentru a obține rezultatele dorite. Medicii primari din cadrul Clinicii Poganu sunt chirurgi plastici certificați, cu o experiență vastă în efectuarea rinoplastiei și dedicați să ofere rezultate excepțional de frumoase, cu aspect natural.