Sfaturi de top despre cum să dormi bine vara în nopțile foarte călduroase

BUCURESTI - 13 iulie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Arhitectura / Design

Deși, în fiecare an, așteptăm cu nerăbdare venirea verii, mulți dintre noi uităm de disconfortul termic, care continuă și după ce soarele apune. Un somn de calitate în timpul verii este greu de obținut și indiferent dacă te confrunți cu caniculă sau cu perioade de umiditate chinuitoare, procesul este același: te trezești în cearșafuri îmbibate de transpirație și cu pilota aruncată pe podea din cauza temperaturilor în creștere.

Cu toate acestea, există câteva trucuri pe care le poți aplica pentru a pune capăt acestei situații de coșmar - în continuare am pregătit trei sfaturi de top pentru a dormi bine vara în nopțile foarte călduroase.

Alege o pilotă de vară pentru un confort durabil 

În prezent, o alegere modernă pentru o pilotă de vară sau o pătură de vară constă într-una cu umplutură din microfibre; un mod rentabil, dar extrem de eficient de a rămâne confortabil - cu sau fără aer condiționat. Deși ai putea crede că un amestec de bumbac și poliester ar fi o alegere bună pentru compoziția unei pilote de vară, această combinație poate fi destul de grea și incomodă, deoarece nu respiră bine.

La capătul superior al pieței, poți găsi umplutură din microfibre care imită puful natural de gâscă sau de rață, dar care este 100% hipoalergenic. Modul în care microfibrele realizează acest lucru uimitor este prin utilizarea fibrelor sintetice de înaltă calitate extrase pentru a imita textura și căldura pufului. Beneficiul? Un preț mai mic, o greutate mai mică, zero alergii în ceea ce privește produsele de origine animală. 

Ține perdelele închise în timpul zilei

Ca să nu te simți ca într-o seră claustrofobă noaptea, ține perdelele dormitorului închise în timpul zilei și împiedică astfel soarele să încălzească constant camera. De asemenea, ajută și dacă închizi ușa de la dormitor, astfel încât să nu pătrundă căldura din restul casei. Însă poți rabata o fereastră, deoarece acest lucru va permite aerului mai rece de noapte să pătrundă în cameră.

Folosește lenjeria de pat din bumbac sau din in

Când vine vorba de alegerea lenjeriei de pat pentru vară, alege cearșafuri de pat și huse de plapumă din fibre naturale, mai degrabă decât din poli-bumbac artificial. Credem cu adevărat că somnul cel mai bun se întâmplă sub o lenjerie de pat răcoroasă și lejeră din bumbac 100% sau sub o lenjerie de pat cu o țesătură delicată și ușoară, care îți lasă corpul să respire toată noaptea.

Bumbacul este un material natural, respirabil, adică permite trecerea aerului rece; iar acest lucru îl face confortabil și durabil. Se simte ușor pe piele și oferă cele mai lejere așternuturi pentru nopțile caniculare de vară. 

Lenjeria de pat din in este probabil cea mai bună opțiune atunci când vine vorba de păstrarea aerului rece în nopțile toride de vară. Lenjeriile din in sunt extrem de absorbante și sunt apreciate pentru răcoarea aerului și prospețimea dimineților de vară pe care oferă. Țesătura materialului de in este diferită de bumbac, permite aerului să curgă mai liber, menținând corpul uscat și răcoros. De asemenea, fiind o țesătură mai rigidă decât bumbacul, nu dezvoltă un câmp electrostatic și nu se agață.