Siguranta bebelusului in casa

BUCURESTI - 16 aprilie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Înainte să-ți dai seamna, bebelușul tău va deveni mult mai mobil și nu va mai sta locului - se rostogolește, merge de-a bușilea, începe să se târască și să exploreze alte poziții și alte locuri. Și va reuși, de asemenea, mult mai bine să apuce, să țină și să miște diverse lucruri aflate în jurul său. Asta înseamnă că e timpul să începi securizarea casei pentru ca micuțul să fie în siguranță în această fază de explorare.

Câteva sfaturi pentru a pregăti casa pentru bebelușul tău:

Mută obiectele care pot prezenta pericole. Dispozitivele electrocasnice, obiectele fragile (vaze, suport de lumânare) și cablurile ar trebui mutate și scoase din uz. Să ai mare grijă să nu lași aceste articole lângă pătuțul bebelușului, aproape de zona de îmbăiere și de locul unde îi schimbi scutecele.

Așează-te pe podea atunci când îi schimbi scutecul huggies. Încearcă să-i schimbi scutecul pe o suprafață cât mai joasă - chiar pe podea - unde nu se poate rostogoli și răni. Dacă continui să folosești o masă de schimbat scutece, fii întotdeauna cu ochii pe el atunci când îl schimbi.

Asigură-te că pătuțul lui nu are prea multe obiecte în el. Când îl lași în pătuț, scoate-i animale mari de pluș și pernele, astfel încât cel mic să nu se poată ridica, ajutându-se de aceste obiecte.

Ferește-l de colțurile ascuțite din casă. Instalează colțuri de protecție pe marginile mesei pentru a preveni loviturile dureroase și zgârieturile.

Plase de protecție împotriva căderilor. Montează bariere de protecție în partea de sus și de jos a scărilor, astfel încât să nu poată urca sau coborî atunci când se află în zona lor.

Acoperă prizele. Protejează-l de prizele electrice, chiar dacă sunt prea mici pentru degetele lui micuțe.

Folosește sisteme de siguranță pentru ușile de dulapuri și sertare. Ferește-l pe micuț de dulapurile cu obiecte periculoase sau fragile, cum ar fi medicamente, produse de curățat, ochelari etc.

Este uimitor să-ți urmărești prichindelul atunci când începe să descopere cu pașii lui mici lumea înconjurătoare. Iar sfaturile de mai sus te vor ajuta să te asiguri că va explora împrejurimile în timp ce rămâne în siguranță.

Știm cât de dificil este să-ți împarți timpul între cumpărături și micuțul tău. Lasă-ne pe noi să facem cumpărăturile pentru tine! Intră pe www.vlafi.ro și bucură-te de o zi plină de chicoteli fericite!